Főoldal > AKTUÁLIS > Veszélyes fogyókúrába kezdett a sztáranyuka

Veszélyes fogyókúrába kezdett a sztáranyuka

diétafogyókúrasztártáplálkozás
0

Írta: and

A kisgyerekes anyukák, különös tekintettel a híres mamikra olykor bizony bármire hajlandóak lennének

A kisgyerekes anyukák, különös tekintettel a híres mamikra olykor bizony bármire hajlandóak lennének azért, hogy várandósságuk alatt felszedett pluszkilóiktól gyorsan megszabadulhassanak.

Ezalól Shakira sem kivétel, aki állítólag elég veszélyes diétába kezdett: a gyors fogyás érdekében napokon át csak folyékony táplálékot volt hajlandó magához venni, és utána is olyan keveset evett, hogy kisfiát, Milant sem tudta szoptatni.

Talán mondanunk sem kell, hogy ezt a módszert senkinek sem ajánljuk, akármilyen gyors és látványos eredménnyel kecsegtet, hiszen nemcsak az anyuka egészségére lehet veszélyes, hanem a normális anyagcserét is felboríthatja.

Ha pedig hirtelen marad abba a szoptatás, az a babának sem tesz jót – internetes oldalak tanácsai, javaslatai szerint neki az lenne az ideális, ha fokozatosan állna át tápszerre, márpedig az anyatej hirtelen elapadása ezt nem teszi lehetővé.

Így talán nem is csoda, ha Shakira kedvese, Gerard Piqué továbbra is aggódik párja, és persze kisfiuk egészsége miatt. Barátaik szerint hiába próbálta lebeszélni az énekesnőt a gyors fogyókúráról, nem járt sikerrel, ugyanis Shakira eltökélte, hogy a The Voice amerikai szériájának élő adásaira újra topformába lendül.

shakira2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ezt szigorú diétája mellett vélhetően rengeteg tánccal és hastánccal akarja elérni, ugyanis ezek a mozgásformák a legnagyobb kedvencei, nem mellesleg rengeteg kalóriát égethet el velük. A tánccal például, a mozgás intenzitásától függően akár 400 kalóriát is elégethetünk óránként.

Shakira egyébként a várandóssága alatt sem hagyta abba a rendszeres sportot: több hírességhez hasonlóan őt is a sztáredző Tracy Anderson tartotta formában. Valószínűleg ugyanolyan aktív volt nagy pocakkal is, mint terhessége első heteiben – még akkor is, ha a hasizom-erősítő gyakorlatokról és a legmegerőltetőbb feladatokról le kellett mondania.

Ami pedig a táplálkozást illeti, várandóssága alatt is figyelt magára, és reméljük, hamarosan visszatér a következő egészséges étrendhez, amit kisfia születése előtt követett. Reggelire frissen facsart narancs- vagy grapefruitlevet fogyasztott, teljes kiőrlésű pirítóssal, zsírszegény sajttal, és egy szelet sárgadinnyét vagy ananászt. Tízóraira egy almát vagy két kivit, esetleg egy őszibarackot választott zsírszegény joghurttal.

Ebédre spagettit, vagy halat, grillezett marha steaket, zöldségféléket és sok salátát evett, desszertként pedig például gyümölcspudingot vagy gyümölcssalátát. Uzsonnára joghurtot, vagy egy pohár paradicsomlét kért, esetleg egy pirítóst egy szeletke zsírszegény sajttal. Vacsorája többnyire megint zöldség, gyümölcs vagy saláta volt.

Shakira tiltólistája

Shakirának mindig is fontos volt az egészsége. Ezért nem iszik alkoholt, nem dohányzik, kerüli a gyorséttermi kosztot, a csokoládét és a koffeintartalmú italokat, de a koffeinmentes kávéról nem tud lemondani. Emellett ügyel arra, hogy eleget aludjon, és nemcsak testileg, hanem lelkileg is feltöltődjön. Ebben sokat segít neki szerelme, Gerard Piqué, illetve most más kisfiuk, Milan is. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X