Főoldal > AKTUÁLIS > Hurrá, itt a jó idő! 6+1 szuper program júniusra

Hurrá, itt a jó idő! 6+1 szuper program júniusra

program
0

Írta: and

Ugye, te is vártad már az igazi jó időt? Hát, végre megérkezett, és jobbnál jobb izgalmas

Ugye, te is vártad már az igazi jó időt? Hát, végre megérkezett, és jobbnál jobb izgalmas programlehetőségeket is tartogat számodra. Lássuk, melyek azok a rendezvények, melyeken neked is ott a helyed az elkövetkezendő napok, hetek során!

1. Tánc mindenkinek!

2013. június 17-23. között kilencedik alkalommal rendezi meg a Győri Balett a Magyar Táncfesztivált a Győri Nemzeti Színház társszervezésében, a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, a Nemzeti Táncszínház, mint együttműködő partner valamint Győr város támogatásával.

A rendezvény, a fővárosban zajló Budapest Táncfesztivál mellett a magyar táncművészet legnagyobb ünnepe. Lesz itt mindenféle tánc, a klasszikus és kortárs stílusoktól kezdve a néptánc, a társas- és élménytáncon át, a mindenki által befogadható és követhető városi folklórig. A fesztivál hét napja alatt három állandó (Győri Nemzeti Színház Nagyszínpad, Kisfaludy Terem, II. János Pál tér) és számos belvárosi helyszínen (El Paso Tánc és Rendezvénycentrum, Széchenyi tér, Zsinagóga) 21 hazai és külföldi együttes és előadó, valamint számos táncműhely és táncstúdió mutatkozik be.

További információk: www.magyartancfesztival.hu, www.gyoribalett.hu

gyori2.jpg ()2. Régi és új – próbáld ki a megreformált bécsi konyhát!

Ha nyáron is elfoglalt vagy, és csak egy környékbeli hosszú hétvége fér bele a programodba, akkor vedd az irányt Bécs felé. Ugyanis egy Michelin-csillagos séf, Christian Petz ott épp azon fáradozik, hogy a hagyományok megőrzése mellett mégis új lendületet adjon a bécsi gasztronómiának. Ugye, jól hangzik? Akkor kerekedj fel, és kóstold meg a polipot és más különlegességeket Bécsben! Ha viszont ezt a kiruccanást túl drágának tartod, térj be az Ötkertbe Budapesten. Ott 2013. június 24. és 30. között szintén ízelítőt kaphatsz a bécsi konyha ínyencségeiből, ha a Christian Petz receptje alapján elkészített ételspecialitásokat választod. A sztárséf pedig a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal vendégeként néhány napot Budapesten tölt majd, hogy a friss trendektől hangos osztrák fővárost népszerűsítse. Ki tudja, akár össze is futhatsz vele, és megkérdezheted, hogyan érdemes elkészíteni kedvenc ételeidet – vagy akár a polipot.

További információkat Bécsről itt olvashatsz.

3. Tour de Zalakaros – tekerj, mint a profik!

Imádsz bringázni, és nemcsak nézni, hanem tekerni is szeretnél? Akkor irány Zalakaros: mérettesd meg magad a térség legjelentősebb és legnagyobb létszámú kerékpáros turisztikai eseményén, melyet idén június 23-án, vasárnap rendeznek meg.
Idén a szervezők ismét többféle távot kínálnak a kerékpárosoknak: a 118 km-es Merida Zalakaros országúti maratont a sportos amatőröknek, az új, 70 km-es 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúrát a kihívást kedvelőknek, illetve a népszerű 33 km-es Karos-Spa Kis-Balaton családi bringatúrát a könnyebb sportprogramot tervezőknek.

Kedvezményes előnevezésre június 16-ig van lehetőség ezen az oldalon, ahol egyidejűleg 12 különböző árkategóriájú, az eseményre szóló szállásajánlatok közül is válogathatnak a résztvevők. A bringás hétvégén a helyszínen is lehet nevezni a zalakarosi főtéren: június 22-én egész délután és 23-án a rajt előtt is. A verseny után is számos meglepetés és tombola vár!

További infók és nevezés: www.tourdezalakaros.hu

4. Starfactory a Thália Színházban

Ha egy kedves darabra és kellemes zenékre vágysz, vagy érdekel a tehetségkutatók világa, akkor feltétlenül nézd meg a Thália Színházban a Starfactory című új, magyar musicalt. A darab például arra keresi a választ, hogy mi történik a színfalak mögött, és mi lesz a vesztesekkel?

A történet nem bonyolult, a középpontban pedig nem az ilyen műsorok kritikája, hanem elsősorban a szereplők és az ő érzelmeik állnak. A versenyt a nagyképű, magabiztos szépfiú, Ricsi nyeri meg, egy aprónak mondható kis csalással, amelynek folytán a verseny igazi esélyese a távoli kis faluból érkező, Rami nevű lány kiesik a küzdelemből, lelkileg összeroppan, kórházba kerül. Míg Ricsit erőszakos anyja mindenben támogatja, Rami apja és nővére nem nézik jó szemmel a lány terveit. Rami végül hazakerül a faluba, apja kocsmájában felszolgálóként kell segítenie a családi vállalkozást, holott ő énekelni akar.

A darabot júniusban számos estén megnézheted, játszási időpontokért és további infókért katt ide!

5. Indul az I. Nagymarosi Gesztenyevirág Fesztivál

A nagymarosi szelídgesztenye (Castanea sativa) virágzása a június-július különleges dísze, ezen alkalomból idén első alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyar egyik legszebb fekvésű, hangulatos kis városában a Nagymarosi Gesztenyevirág Fesztivál. Június 22-23-án téged is színes programokkal, hatalmas koncertekkel, érdekes foglalkozásokkal várnak, de lesznek játékos vetélkedők, kutyabemutató és sok-sok nézni, látni s kóstolnivaló is. A szervezők gesztenyés és nem gesztenyés témájú programokkal készülnek: bábszínház, jelmezverseny, arcfestő-, főző-, süti sütő- és horgászverseny, képzőművészeti és fotókiállítások, végül, de nem utolsó sorban Radics gouba2.jpg ()Gigi, Kállay Saunders András, Péter Szabó Szilvia, a NOX egykori énekesnője vár minden kedves érdeklődőt. A rendezvény keretein belül megemlékeznek a szervezők Kittenberger Kálmánról is. A programok egyszerre több helyszínen – a Fő téren, a Magyar utcában, illetve a Duna parton – zajlanak majd.

Részletes program és további infók itt!

6. GOUBA-Gozsdu Bazár

2013-ban is – immáron negyedik éve – töretlen a GOUBA-Gozsdu Bazár a belváros szívében, a Gozsdu udvarban. Április 14-től minden vasárnap megtelik az udvar színes, vidám, egyedi portékákkal, melyeket hazai designerek, kéz- és iparművesek, régiségkereskedők kínálnak kicsiknek-nagyoknak, fiataloknak-időseknek, helybélieknek és turistáknak egyaránt. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, miközben hangulatos zene teszi még különlegesebbé a vásári hangulatot. Az előző évekhez hasonlóan, idén is készülnek tematikus napokkal és ismét helyszíne lesz az Országos Rajzfilmünnepnek! A budapesti élménypiac minden vasárnap 10:00 és 19:00 óra között várja azokat, akik készek elmerülni a Gouba varázslatos világában! Ingyenes program. 

További információkért kattints ide!

czanikjo.jpg ()+1. Ingyenes Blife Nap Czanik Balázzsal

Czanik Balázs június 29-én a “Találkozások városában” Győrben várja a sportolni vágyókat.

Szombaton az Aranypart átalakul egy hatalmas szabadtéri arénává.Balázs most is úgy állította össze a programot,hogy minden korosztály megtalálja benne a kedvére valót.Neves győri prezenterek Pőcze Tímea és Jahn Diána zumba showja nyitja meg a rendezvényt.Lesz fitnesz kick-box Kránitz Bernadett-Vígh Domonkos vezetésével. Alakformáló óra, most rögtön négy neves győri edző, Csákvári Eszter, Vados Edina, Dobozy Alexandra és Áts Adrienn Nikolett tornáztatja majd a vendégeket. A deepwork Jármai Anita prezentálásában a bodyArt mozgásanyagára épülő, de sokkal intenzívebb, dinamikusabb mozgásforma. Fort Alexandra a 2012-es év zumbaprezentere a győri szinpadot is felrobbantja majd. Christi Belega Romániából Steel Combat órával készül. Czanik Balázs capoeira aerobicja minden rendezvényen a legnépszerűbb óra, Balázs most sem fog csalódást okozni. A nőiesség abszolút megtestesítője a hastánc, Selena bemutatóján a bátrabbak ki is próbálhatják. Gergó Veronika Hatha Jógája pedig a regenerálódást segítik elő.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X