Főoldal > AKTUÁLIS > Top babás könyvek kismamáknak, anyukáknak

Top babás könyvek kismamáknak, anyukáknak

egészségkismamakönyv
0

Írta:

Szilágyi Diána: Babázz lazán! 180 kérdés és válasz zöldfülű szülőknek A Bab&

Szilágyi Diána: Babázz lazán!

180 kérdés és válasz zöldfülű szülőknek

A Babázz lazán! című könyv más mint a legtöbb klasszikus, kezdő szülőknek szóló könyv. Nem próbál utasításokat adni, nem hirdet csupán egyetlen járható utat és nem próbálja azt sulykolni a szülőkbe, hogy mindig mindent tökéletesen kell csinálniuk. Mert nem is lehet. A könyv sokkal inkább megoldási lehetőségeket, különböző alternatívákat próbál kínálni a – leendő – szülőknek. A fogantatástól az óvodáig segíti az újdonsült anyukát és apukát, hogy zöldfülűből vérprofik legyenek.

Gyereket vállalni hatalmas kihívás és kaland. A szülők fejében millió kérdés merül fel napról napra, és általában mindre választ szeretnének kapni. Lehetőleg azonnal. Sőt. Tegnapra kellett volna. A Babázz lazán! megpróbál megválaszolni néhányat ezek közül a felmerülő kérdések közül, egészen pontosan 180-at. Szó esik itt reggeli rosszullétről, magzatvédő vitaminokról, a gyerkőc hernyóevési babazzlazan.jpg ()kísérleteiről, apás szülésről, szoptatási tévhitekről, falban lakó krokodilról, beszédtanulásról, az ideális babacipőről, sőt arról is, hogy hogyan tudjuk esetleg pénztárcával bírni a gyerekünk hipersebességű növekedését. De felmerülnek olyan kérdések is, hogy hogyan is bírjuk ki, ha szemünk fénye órák óta kitartóan visít vagy mit tegyünk, ha azt érezzük, képtelenek vagyunk erre az egészre, és semmi másra nem vágyunk már, csak pár órányi megszakítatlan alvásra. Vagy bambulásra.

A könyv egyszerre kínál tartalmas információkat és szórakozást is a kismamáknak. A többes narrációnak köszönhetően egyszerre vannak jelen a szakértők hiteles megjegyzései és gyakorlott kismamák bevált tapasztalatai. Ezek a személyes megjegyzések hozzák igazán közel a könyvet az olvasóhoz, hiszen ezek az anyukák pont olyanok, mint mi, hasonló problémákkal és talán sok hasznos ötlettel.
A kérdés-válasz forma lehetővé teszi, hogy akár a metrón ülve előkaphassuk és az Árpád-hídtól a Deákig tartó úton elolvassunk egy-két kérdést vagy történetet, melyek olykor megmosolyogtatók, máskor meghatók.

Tea Kiadó, 3490 Ft, 256 oldal

Goldie Hawn: Hogyan neveljünk boldog gyermeket?

Mint modern világunkban általában mindenki, gyermekeink is nagy nyomás alatt élnek, stresszesek és túl sok inger éri őket. Minden eddiginél fontosabb lenne hát megoldást találnunk erre a problémára. Miért ne segíthetnénk őket elméjük megerősítésében ahelyett, hogy csak tényekkel tömjük a fejüket? Miért ne léphetnénk túl az alapoktatás írás, olvasás, számolás szentháromságán, és adhatnánk hozzá a gondolkodást, a boldoggyereket.jpg ()kapcsolatokat és a rugalmasságot is a tananyaghoz? Az egészséges rugalmasság, önmagunk megértése és az együttérzés alapvető, tanulható készségek. Sőt, lehetséges, hogy pont ezeknek a készségeknek a megtanulása és tanítása szükséges ahhoz, hogy az emberiség sorsát pozitív irányba mozdítsuk.

A Goldie Hawn által létrehozott Hawn Alapítvány célja, hogy a felnövekvő nemzedék a lehető legtöbbet hozhassa ki magából. Ma már világszerte használják az alapítvány MindUp nevű programját, hogy megtanítsák a gyermekeket az elme működésére és az éber tudatosság alkalmazására. A tudatos figyelem azt jelenti, hogy munkába fogjuk az összes érzékünket: megízleljük a falatot a szánkban, odafigyelünk a másikra, új és kíváncsi szemmel nézünk a világra, és megállunk egy pillanatra, hogy értékeljük egy pillangó szépségét. A tudatosság gyakorlással szokássá, életmóddá alakítható. Mindössze pár alapvető lépést kell megtennünk ahhoz, hogy felébredjünk a robotpilóta üzemmódból, és megéljük a jelen pillanatot. A gyakorlat erősíteni fogja a gondolkodó tanulást, valamint új látás- és életmódot kínál.

Ez a gyakorlati tudást adó, lelkesítő könyv magában foglalja a MindUp program lényegét a módszer végtelenül egyszerű technikáival együtt. Könnyen követhető lépésekben mutatja meg szülőknek és gyermekeknek egyaránt, hogyan kell az olyan érzésekre koncentrálni, mint a hála, a kedvesség és az optimizmus, amelyek javítják a személyes kapcsolatokat, hogyan lehet az összpontosítást fokozva növelni a teljesítményt és érzelmileg egészséges, boldog életet élni.

babafejlesztes.JPG ()Gyakorlati könyv szülőknek és gyermekeknek, megmutatja, hogyan lehet az összpontosítást fokozva növelni a teljesítményt és boldog életet élni.

Édesvíz Kiadó, 3290 Ft, 240 oldal

Dr. Claire Halsey: Babafejlesztés

A könyv olyan játékos gyakorlatokat tartalmaz, melyek a kommunikációt, a kapcsolatteremtő készséget, a mozgást, a kézügyességet és az értelmi képességet fejlesztik a baba születésétől kétéves koráig. A nagyszerű fényképekkel lépésről lépésre bemutatott gyakorlati tanácsok a legújabb kutatási eredményekre épülnek.

Sanoma Media Budapest Zrt., 4300 Ft, 192 oldal

Simó Tímea: Pocakosnapló

Babát vársz? Kíváncsi vagy, hogy mekkora, mit érez, hallja-e, ha beszélsz hozzá?

– Vajon most mekkora? Hány centi? Hány deka?
– Mije fejlődött már ki?
– Hallja, ha beszélek hozzá? Érzi, ha simogatom a hasam?
– Érzi, hogy mit eszem? Ízlik neki?
– Lát odabenn valamit?
– Alszik, vagy ébren van? Jól érzi magát odabenn?

pocakosnaplo.jpg ()A “Pocakosnapló” 4D ultrahang fotók segítségével mutatja be hétről-hétre, hogy mi történik a Babáddal és megtudhatod, hogy mikor milyen változás, milyen vizsgálat vár Rád!
Sőt, mivel napló is egyben, ezért bele is írhatod a saját élményeid, érzéseid, beleragaszthatod az uh fotóid, pocakos képeid!

Miben segít a “Pocakosnapló”?

-Hétről-hétre megismerheted és 3D-s uh fotón láthatod a Pocaklakód fejlődését.
-Megtudhatod, hogy érez-e a baba ízeket, illatokat, alszik-e, álmodik-e az anyaméhben.
-Szinte naptárszerűen láthatod, hogy mikor milyen vizsgálat vár Rád!
-Szakértőktől tudhatod meg, hogy hogyan készülj fel a szülésre és mi vár Rád a szülőszobán!
-Megtanulhatod, hogy hogyan gondozd Babádat az első napokban.

Könyv és napló egyben!

Nem kell attól félned, hogy elvesznek az emlékeid, elkallódnak az ultrahang fotóid! A “Pocakosnapló” az egyetlen babaváró könyv, melyben nemcsak megismerheted, de részletesen meg is örökítheted életed legnagyobb “kalandját”.
Ráadásul ez a könyv lehet Gyermeked legszebb születésnapi ajándéka felnőtt korában, hisz a naplóból láthatja, hogy mennyire vártad, mennyire készültél az Ő fogadására!

New Age Média 2000 Kft., 3490 Ft, 64 oldal

szuletestol.JPG ()Havas Dóra: Születéstől születésnapig – Az első 12 hónap étrendje

Egy kisbaba érkezése mindig sok kérdést vet fel a szülőkben – ezek között is a legkínzóbbak a baba étrendjével kapcsolatos aggodalmak. Mikor és mivel kezdjük a hozzátáplálást? Hogyan vezessünk be új ízeket? Milyen tortát süssünk az első születésnapra? Hogyan előzhetjük meg az elhízást és a táplálékallergiát?

Ezekre és még sok hasonló kérdésre ad választ Havas Dóra könyve, a Születéstől születésnapig, melyet a szerző gyermekorvosi és dietetikusi közreműködéssel, de jórészt saját tapasztalatai alapján és a legújabb táplálkozástudományi ajánlások mentén írt. Több, mint száz kipróbált recept, hasznos ötlet, de főként: rengeteg megnyugtató jótanács található a könyvben, mely minden kismamának hasznos segítőtársa lehet a hozzátáplálás nagy kalandjában.

Havas Dóra gasztroblogger. Első kötete, a nagy sikert aratott Lila Füge szakácskönyv 2011 -ben jelent meg a Boook Kiadónál.

Boook Kiadó Kft., 3990 Ft, 158 oldal


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X