Főoldal > AKTUÁLIS > 5 tuti tipp: kalandos nyári programok

5 tuti tipp: kalandos nyári programok

program
0

Írta: and

Ha úgy érzed, idén vízparti lustálkodás helyett jól jönne egy-két kalandos program, akkor

Ha úgy érzed, idén vízparti lustálkodás helyett jól jönne egy-két kalandos program, akkor ne hagyd ki ezeket a remek eseményeket. Triatlon túrázz a Velencei-tónál, élvezd a Kékszalag vitorlásversenyt, a világ legextrémebb sportversenyét, vagy az örömzenét a Magna Cum Laude augusztus másodiki koncertjén. A döntés a tiéd, ahogyan ez a nyár is. 

1. Vár a világ legextrémebb sportversenye

Szereted az extrém sportokat, vagy csak egy kis izgalomra vágysz? Akkor ne hagyd ki a világ legextrémebb sportversenyének tartott Szárnyasruha Nemzetközi Fesztivált és Magyar Bajnokságot. Az augusztus 2 és 11 között megrendezésre kerülő eseménysorozat magyar és külföldi versenyzői a Siófok-Kiliti reptéren mérik össze tudásukat és bátorságukat. Aszarnyasruha.JPG () megmérettetés idén egy új, a világon egyedülálló versenyszámmal, a Wingsuit Rodeo-val bővül. Ennek lényege, hogy csupán az ugrópáros egyik tagja viseli a speciális szárnyas ruhát, míg a másik a hátán lovagolva hasít a levegőben. Az 1350 eurós összdíjazású versenyen 20 ország sportolója küzd meg egymással a levegőben. De vajon kik lesznek a legjobbak? Egy dolog biztos: nem érdemes lemaradni sem róluk, sem az eseményről.

További információk a Wingsuit Boogie hivatalos honlapján.

2. Velencei-tavi Túra Triatlon

Szeretnél végigcsinálni egy igazán sportos napot, vagy csupán szurkolóként biztatnád a versenyzőket? Akkor augusztus 10-én vedd Gárdony felé az irányt, ahol a Velencei-tavi Túra Triatlont rendezik meg. A sportágak úszás-kerékpározás-túrázás-kerékpározás összetételben követik egymást, és te is választhatsz a felkészültségednek megfelelő távot. Indulhatsz kistávon, ami 500 m úszást, 13,2 km kerékpározást, 6,8 km túrát és 15,5 km kerékpározást jelent. Vagy választhatod a középtávot is, ahol 1500 m úszást, 13,2 km kerékpározást, 6,8 km túrát, 15,5 km kerékpározást kell teljesítened. A legedzettebbekre pedig a hosszútáv vár, itt 3000 m úszás, 13,2 km kerékpár, 6,8 km túra és 15,5 km kerékpár vár mindenkire.

További infók és online nevezés itt.

kekszalag.jpg ()3. Korszakzáró Kékszalag

Ha a vitorlázás nagy rajongója vagy, akkor biztosan idén sem hagyod ki a Kékszalag eseménysorozatot, amely július 24-én, szerdán kezdődik a Kékpántlikával. Majd július 25-én, csütörtökön 9 órakor rajtol el a mezőny a balatonfüredi móló elől, hogy végigvitorlázza a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távot. Várhatóan 600 hajó fedélzetén több mint háromezer vitorlázó versenyez majd a légvonalban 145 kilométeres pályán, ami nemcsak izgalmas, hanem nagyon szép látványnak is ígérkezik. Ráadásul az idei különleges, korszakzáró verseny: 2014-től bármilyen, 25 négyzetméternél nagyobb alap vitorlafelülettel bíró vitorlás hajóval lehet versenyezni. A vízi versenyhez ígéretes parti programként kapcsolódik Balatonfüreden a VinCe Balaton borfesztivál, ahol 54 kiállító számos kitűnő borát kóstolhatjuk meg – a hazai kiválóságok mellett kínai borkülönlegességekkel.

További információk a Kékszalagról itt.

4. Magna Cum Laude koncert a Budapest Parkban

Minden Állomás, Átkozott Nők, Vidéki Sanzon, Pálinka dal… ugye, te is gyakran dudorászod a Magna Cum Laude zenekar dalait? Ha pedig új számukat, a Köszönetet hallod a rádióban, megfordulhat a fejedben, hogy mennyire jó lenne elmenni egy koncertjükre valamikor. Nos, a lehetőség itt van: Mező Misi és bandája a Budapest Park színpadán adnak koncertet 2013. augusztus 2-án. A 2 órás, rendhagyónak ígérkező zenei eseményen a klasszikus slágerek mellett felcsendülnek majd új dallamok is, de a zenekar azt ígéri, látványosságban és meglepetésekben sem lesz hiány. Jegyek elővételben, kedvezményes áron már kaphatóak, de a helyszínen is megveheted a belépődet.

További infókért és jegyinfóért kattints ide és ide.

artplacc.jpg ()5. ARTplacc – A fesztivál, aminek visszhangja van

2013 augusztus 16 és 20 között immár harmadszor kerül megrendezésre Tihanyban az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál. A kortárs művészeti galériák legjavát fölvonultató esemény idén számos újdonsággal készül, többek között a különleges Te is lehetsz műgyűjtő! kampánnyal, valamint az Art & Food rendezvénnyel. De mind ezek mellett Tihanyban lesznek színházi előadások, koncertek, filmek, tárlatvezetések, képek és fények vízen és szárazon. Ugye te sem hagyod ki? 

További infókért katt ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X