Főoldal > AKTUÁLIS > Modellek vallomása méregtelenítésről

Modellek vallomása méregtelenítésről

egészségéletmódmáriatövisméregtelenítés
0

Írta:

Gyógynövényeket már az ősi kultúrákban is használtak, de régóta alkalmazza az orvostudom&

Gyógynövényeket már az ősi kultúrákban is használtak, de régóta alkalmazza az orvostudomány is, professzionális gyógyászati célokra. Idén a máriatövis kapta az év gyógynövénye címet, amely szervezetünk méregtelenítésében játszik hasznos szerepet. A növény hazánkban nem őshonos, mégis nálunk végezték a hatóanyagaival kapcsolatos kutatások jelentős részét.

„Erősíti a máj méregtelenítő munkáját még vírusfertőzések, gyulladások esetén is, de alkalmazták már gombamérgezések kezelésére is. A legtöbb gyógynövénnyel szemben, ebből nem érdemes otthon teát készíteni, legfőbb hatóanyaga, a sylimarin ugyanis nem oldódik vízben” – informált Dr. Csupor Dezső, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának elnöke.

Hazánk ismert szépségei, Görög Zita, Dukai Regina, Sütő Enikő és Mádai Vivien is tiszteletüket tették a Füvészkertben tartott délelőttön, ahol egy oktatás után gyógynövényismeretükről adtak számot.

„Képeket húztunk, és fel kellett ismernünk, melyik gyógynövényt látjuk rajta – meséli Sütő Enikő. – A máriatövist egyből megismertem, hiszen rendszeresen használom méregtelenítéshez. Előfordul, hogy egy komplett délelőttöt szánok a megtisztulásra, összekötöm mozgással, rengeteget iszom és relaxálok is, ami után sokkal jobb formában leszek.”

Az 5. X-et is átlépő, ám még mindig sugárzóan szép modell a cukrot kizárta életéből, de egyéb szénhidrátokra nem mond nemet, inkább sporttal kompenzál. „Egyszer a férjem megkérdezte, hogy láttam-e már narancsbőrös focistát – azóta járok rendszeresen focizni. Emellett gyakran úszom, futok és a szabad levegőn töltött mozgásra esküszöm, mert az a bőrnek is jót tesz.”

suto2.jpg ()„Én az alkoholt és a dohányzást zártam ki, már hosszú évekkel ezelőtt – veszi át a szót Görög Zita, egy másik generáció elismert modellje. – A mozgást manapság a gyerekeim üzembiztosan garantálják, biciklire fel, fáról le, hegynek át. A méregtelenítésnek pedig egy igen egyszerű formáját választottam, máriatövises kapszulákat veszek be, amit néha jógával, máskor tornával egészítek ki. S bár tudatosan táplálkozunk, azért a jó falatokat és az édességeket sem vonjuk meg magunktól.”

Akárcsak szakmájának felmenői, Dukai Regina sem a koplalásban hisz, elmondása szerint neki az a szerencséje, hogy egyszerre nem tud sokat enni. Ő a jógára esküszik, de szenvedélye a pilates is. Mádai Vivien viszont inkább egy páros sportra, a squashra tette le voksát másfél évvel ezelőtt, amikor rendkívül tudatosan életmódot váltott.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X