Főoldal > AKTUÁLIS > Mikulássapkás futók árasztják el a Margitszigetet

Mikulássapkás futók árasztják el a Margitszigetet

egészségfitneszfutás
0

Írta:

Idén első alkalommal rendezi meg a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) a MikuLÁSS fut&

Idén első alkalommal rendezi meg a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) a MikuLÁSS futást. A jótékonysági rendezvény különlegessége az, hogy minden regisztrált futó Mikulássapkát és csengőt kap a rajtnál, így varázsolva ünnepibbé a közös futást.

Az esemény fővédnöke Miklósa Erika, a futás előtti bemelegítésen pedig Béres Alexandra készíti fel a résztvevőket.

„Ez lesz az első alkalom, hogy az egyesület önkéntesei ilyen nagyszabású rendezvényt szerveznek, de szeretnénk, ha a rendezvény hagyománnyá válna, és évről-évre egyre többen látogatnának ki a Margitszigetre egy kis közös testmozgásra. A MikuLÁSS futás egy jótékonysági rendezvény, melynek bevételét a LÁSS működésére és programok szervezésére fordítjuk. Lesz helye a pénznek, hiszen az egyesületünk közösségi helyiségének fenntartása jelentős kiadással jár. Az adomány nagyságától függően szeretnénk táborokat is szervezni: télre egy sítábort, nyárra pedig egy vizitábort tervezünk. Már most 200 felett van az érdeklődők száma, ami felülmúlja a várakozásainkat, és remélem, hogy valóban hagyományt tudunk teremteni a közös mozgással” – mesélte Forgács Szabolcs, a LÁSS elnöke.

A szervezők nagyjából 300 jelentkezőt várnak a rendhagyó sporteseményre, akik mind különleges ajándékot kapnak a regisztrációnál: az összes futó Mikulássapkában és csengővel futja végig az egy vagy két szigetkört.

„A futóversenyen a mozogni vágyók választhatnak a távok közül: egy, vagy két szigetkört kell futni. Lesz egy úgynevezett érzékenyítő futás is a belső, 400 méteres pályán: itt a legbátrabbak bekötött szemmel, segítő támogatásával teljesíthetik a távot. Igyekszünk a programba az ünnepek hangulatát is becsempészni, így a regisztrációnál minden mozogni vágyó kap egy Mikulássapkát és egy csengőt. A résztvevőket nem csak egy futóversenyre szeretnénk meghívni, hanem egy vendégségbe, ezért a programok ideje alatt meleg teával, forralt borral és süteménnyel várunk mindenkit. A süteményeket az egyesületünk tagjai készítik saját kezűleg. A programot az önkénteseink szervezik munka mellett, a rajtszámok elkészítésétől egészen a befutócsomagok összeállításáig. A program fővédnöke Miklósa Erika, aki ezer örömmel állna be a futók táborába, de külföldi fellépése miatt személyesen nem tud jelen lenni az eseményen, ám egy videóüzenetben üdvözli majd a résztvevőket. Bemelegítés nélkül nem szabad futni, a sérülések elkerüléséről Béres Alexandra gondoskodik” – tette hozzá az elnök, aki maga is szívesen vesz részt a különleges eseményen.

Nézd meg a videót!

Az esemény időpontja és helyszíne:

2013. december 08., 11:00 – Margitszigeti Atlétikai Centrum

www.mikulass.lassegyesulet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X