Főoldal > AKTUÁLIS > Tudj meg mindent a hormonokról!

Tudj meg mindent a hormonokról!

betegségegészséghormonok
0

Írta:

A kisokos minden tudnivalót tartalmaz a hormonokról képződésük helyétől működésükön &

A kisokos minden tudnivalót tartalmaz a hormonokról képződésük helyétől működésükön át a leggyakoribb rendellenességekig.

Elhízás, levertség, fáradékonyság – csak néhány a modern kor betegségei közül, melyek kialakulásáért leggyakrabban stresszes munkahelyünket okoljuk, és melyekkel mára megtanultunk együtt élni. Ennek azonban nem feltétlenül kellene így lennie. A felsoroltak ugyanis sok esetben nem életünk megváltoztathatatlan részei, hanem hormonális zavarok következményei.

„A hormonok fontos feladatokat betöltő fehérjék a szervezetünkben, hiányuk, esetleg csökkent, vagy éppen túlzott termelődésük panaszokat, betegségeket okozhat. Sokkal több probléma mögött állnak a hormonális rendszer zavarai, mint gondolnánk, és egyre több embert érintenek akár már fiatal korban is.” – mondja Pilling Róbert, a Házipatika.com főszerkesztője.

Hormonrendszerünk kihat szervezetünk egészére: gyakorlatilag nincs olyan szerv, melynek működését ne befolyásolná a hormonok alacsony szintje, vagy túltengése. Hormonális problémák állhatnak a pattanásos, sápadt vagy pirulékony bőr, a köröm és hajproblémák, a növekedési problémák és a látászavarok mögött is. A szabálytalan menstruáció, a meddőség és a gyakori vetélés is sokszor hormonháztartási zavarra vezethető vissza.

Hornomhatarozo.JPG ()

A Hormonhatározó azért született, hogy legyen egy olyan tudástár, mely a téma minden tudnivalóját egy helyen tartalmazza. Az adatbázis az emberi test összes hormonját egységes szerkezetben, közérthetően mutatja be. Kitér a termelődés módjára éppen úgy, mint a kémiai szerkezetre vagy éppen az adott hormon hatásának részletezésére, és természetesen a hiány vagy a többlet tüneteire is. A határozó szócikkeit Dr. Bércy Judit belgyógyász-endokrinológus, a Budai Endokrinközpont szakorvosa lektorálta.

http://www.hazipatika.com/hormonhatarozo


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X