Főoldal > AKTUÁLIS > Ünnepeld a jó időt szuper programokkal!

Ünnepeld a jó időt szuper programokkal!

program
0

Írta: and

Hogy milyen programokat érdemes máris beírni a naptáradba március végére, április elejé

Hogy milyen programokat érdemes máris beírni a naptáradba március végére, április elejére? Nos, van néhány remek ötletünk, melyekkel tested-lelked készen fog állni a teljes megújulásra. Éljen a tavasz!

1. Jön a hetedik Magyar Ízek Vására – Sajtra Magyar!

Ha voltál már, akkor azért várhatod, ha még nem, akkor pedig azért: március 29-30 között immár hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát a Millenáris „B” csarnokában. A vásár idei központi témáját a minőségi kézműves tejtermékek jelentik, azon belül is a sajtkészítmények. Íncsiklandóan hangzik, ugye? Akkor ne hagyd ki a rendezvényt, melyen – a korábbi hagyományokhoz hűen – hazánk 150 kistermelője képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek majd, mint az igazi házi készítésű túrórudi, vagy a különféle bivalytej készítmények. További érdekesség, hogy a helyszínen láthatod majd, hogyan zajlik a hagyományos vajköpülés, vagy azt, hogyan készül a jó minőségű aludttej és a már említett házi túrórudi. Ha konyhai praktikákkal és titkos recept ötletekkel is gazdagodnál, nos, ezekre is lesz lehetőséged március utolsó napjain.

A rendezvényről bővebb infókat a www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu–n és a http://facebook.com/magyarizek oldalakon találsz.

2. Miért jó a BIJÓ?

A kérdés akár költői is lehetne, de inkább felsorolnánk, miért érdemes ellátogatni a BIJÓ-ba, hazánk legnagyobb, március 24-én nyíló egészség- és harmóniaközpontjába. A komplexum 6000 négyzetméteren várja az egészségtudatos látogatókat, és egyedülálló módon, egy helyen kínál megoldást a test, a lélek és szellem problémáira. De ha inkább vásárolnál, arra is van lehetőség: a legalsó szinten található, közel 4000 négyzetméteren hazánk legnagyobb bio-, gyógy- és reformtermék kereskedése nyílik meg, ahol közel 500 beszállító 17 ezer árucikke érhető el. Ha viszont inkább átadnád magad a kényeztető-, vagy öngyógyító kezeléseknek, akkor irány az emelet. Az Energia Öngyógyító Központban közel 80 természetgyógyász több mint 100 kezeléssel várja vendégeit. Ne feleljts el a vásárlás végén betérni a BIJÓ teaházba sem!

További információkat és hamarosan frissülő programkínálatot a www.bijo.hu oldalon találsz.

3. Hőspróbák – nem csak gyerekeknek

Ha már most azon gondolkodsz, milyen programokat találj ki a családnak, gyerekeknek a napsütéses tavaszi hétvégékre, akkor szerintünk a Hőspróbákat nektek találták ki. Ezek keretében egy-egy történelmi helyszín legendájához, legendás hőseihez kötődő hétvégi családi programokon vehettek részt, ahol a gyerkőcök igazi hőspróbákon bizonyíthatják ügyességüket, kitartásukat. Hat dél-dunántúli történelmi vár – Pécsvárad, Dunaföldvár, Simontornya, Siklós, Szigetvár, Márévár -, valamint a Bikali reneszánsz élménybirtok és a patcai Katica Tanya színes programmal várja a családokat szombat-vasárnaponként. A gyerekek 7-10 tételből álló hőspróba sorozatot hajthatnak végre korhű eszközökkel, sokat látott várfalak és díszletek közt. A kicsik játszva tanulhatnak a másfél-kétórás program során. A szülők pedig közben élvezhetik a kilátást, a pihenést, vagy akár közreműködhetnek csemetéikkel a tallérnyomásban. Minden várban pecsétet és meglepetés ajándékot kapnak a hőspróbát kiállt gyerkőcök – három pecséttel pedig ingyenes belépőt nyernek egy várban rendezett fesztiválra.

Bővebb információ: www.hosproba.hu

4. Eplény Bike Fest

Május utolsó hétvégéjén (május 31 – június 1.) újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország egyetlen felvonóval rendelkező bicikliparadicsoma ezúttal négy kerékpáros versenynek, valamint számtalan kiegészítő szórakoztató- és gyermekprogramnak ad otthont egy időben. A szombati napot a Nyugat MTB Maraton sorozat első futama nyitja majd, mely három távon nyújt kihívást a hegyikerékpár sport kedvelőinek. Vasárnap már az élsporté és a szórakozásé lesz a főszerep. Bár a versenyeken már 12 éves kortól lehet indulni, a szervezők azt szeretnék, ha a  fesztiválon a család nem tekerő tagjai is találnának maguknak megfelelő szórakozást. A fiatalabb korosztály ez idő alatt a Bringaréna területén kialakított gyerekpályán mérheti össze tudását. A „Próbáld ki, mielőtt megvennéd” névre keresztelt kezdeményezés keretében bárki felpattanhat a legjobb profi kerékpárokra, a kisebb gyerekek számára pedig egy külön ügyességi pálya kínál kihívásokat. Az igazán aprókat ugrálóvárral csábítják a szervezők, de nem fognak unatkozni a felnőtt látogatók, szurkolók sem,  többek között cross fit és hot iron órákon tehetik majd próbára állóképességüket.

További infók: www.eplenybikefest.com

fitnesz2.jpg ()

5. Ébredj te is!

Van már programod április 5-ére? Megsúgjuk: van! Ha érdekel az egészséged, és szeretnél egy egésznapos, érdekes programokkal teli rendezvényen részt venni, akkor a Coca-Cola Testébresztő Fitnesz napon a helyed, a Syma Sport- és Rendezvényközpontban. Részt vehetsz 13 színpad programjain: új edzéstípusokkal ismerkedhetsz meg, találkozhatsz ismert és még kevésbé ismert edzőkkel, és megtudhatod például, mit jelent az Ironbox Cross, a HIGHenergY, vagy mitől különleges a Gymstick Duo. De persze lesznek olyan mozgásformák is, amiket ismersz és szeretsz, például a jópofa Kangoo, kick-box aerobik, cross-fit, köredzés, vagy gerincjóga. Néhány órára – hely- vagy eszközigény miatt – előjelentkezés ajánlott. Ezt is megteheted, illetve további infókkal és jegyinfókkal gazdagodhatsz a www.fitnesznap.hu oldalon.

6. Rázd fel magad!

Pörgős koncertek a Barba Negra music clubban Idén nem jutottál el farsangi buliba, vagy úgy érzed, egyszerűen csak rég jutottál el bulizni, és kitombolnád magad egy jó kis pörgős koncerten? Akkor nézz be a Barba Negra music clubba, mondjuk április 19-én este, és bulizz egy nagyot a Kiss Forever Band és a Room Service – Bryan Adams Tribue Band koncertjére! Nem jártál még a Barba Negrában? Akkor itt az ideje, hogy ellátogass oda, hiszen Buda legnagyobb, és Budapest egyik egyedi hangulatú koncerthelyszíne és zenei klubja ez, a város talán legváltozatosabb koncertprogram-kínálatával. Próbáld ki a pizzakonyhát, válogass a sokszínű italkínálatból, vagy egyszerűen csak bulizz egy nagyot. Szólj a barátaidnak is!

További infókat itt és itt találsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X