Főoldal > AKTUÁLIS > 5 nagyszerű program júniusra

5 nagyszerű program júniusra

program
0

Írta: and

A nyár beköszöntével minden adott arra, hogy jobbnál jobb programokon vegyél részt, legyen szó ak&

A nyár beköszöntével minden adott arra, hogy jobbnál jobb programokon vegyél részt, legyen szó akár régi ismerősként köszöntött rendezvényekről, mint a Múzeumok Éjszakája, akár új eseményekről, mint az Első Erőemelő Edzőtábor. Íme, a Wellness Cafe 5 szuper júniusi programtippje, melyek között biztosan te is találsz kedvedre valót.

1. Első Erőemelő Edzőtábor

Ha neked nem buli a „buli”, és a popsi sziget helyett inkább a vasakat gyúrnád, vár téged az Első Erőemelő Edzőtábor (szlengül: E3, azaz E a köbön), melynek nem titkolt célja, hogy a magyar erőemelő társadalmat közelebb vigye a nemzetközi élmezőnyhöz. Ennek érdekében a tábor ideje alatt napi kétszeri edzést tartanak szemináriumokkal együtt, hogy az elmét is pallérozzák. Természetesen a tábor szervezői a megfelelő tápanyag bevitelről is gondoskodnak, így napi kétszeri korlátlan étkezésre van lehetőség, melyet megkoronáz az utolsó éjszakára tervezett bankett. A tábor június 30 és július 6 között lesz Isaszegen.

További infókért katt ide!

2. Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakáját idén június 21-én rendezik meg. Ezen a napon, országos szinten több száz helyszínen tartanak programokat. Az események és rendezvények kezdési időpontja a helyszíntől függően változhat – Budapest területén egységes karszalaggal látogatható az összes résztvevő múzeum. A fővárosban immáron tizenegyedik, vidéki városainkban kilencedik alkalommal látogathatjuk az éjszaka leple alatt azokat az intézményeket, melyek régmúlt korok hangulatát adják vissza, vagy a művészet szépségével varázsolnak el bennünket. A Szent Iván napjához igazodó eseményen azonban nem csak múzeumainkat látogathatjuk a szokatlan időpontban, hanem állatkertek, vadasparkok, fürdők, arborétumok, kulturális központok is helyet kapnak a programsorozatban, így te is választhatsz kedvedre valót a Múzeumok Éjszakáján.

További információ és részletes program: www.muzeumokejszakaja.hu

3. Helló Hősök Fesztivál

A Hősök Tere kezdeményezés többek között a június 15-én megrendezett Helló Hősök Fesztivállal hívja fel a figyelmet arra, hogy egymásért tenni jó dolog. Ugyanis Magyarországon tízből nyolcan úgy gondolják, nem tenne értük senki, ha az utcán bajba kerülnének. Félelem és közöny – ez jellemzi az embereket az esetek többségében, ha a mindennapokban valaki segítségre szorul. De ezen igenis lehet változtatni! Az ingyenes rendezvényen mások mellett fellép a Mary PopKids, az Ivan & The Parazol, az Anna and the Barbies, Halott Pénz és a Slam Poetry hazai nagyágyúi is, Saiid, Indiana, Színész Bob és Simon.

További információ: www.hosoktere.org, www.facebook.com/hosoktereprojekt

logo2.jpg ()4. Nyári fesztivál

Június 6-tól augusztus 31-ig ismét változatos programokkal vár mindnyájunkat a Budapesti Nyári Fesztivál. A rendezvény 2014-es programjában kiemelt figyelmet kap idén is a Shakespeare Fesztivál és a Városmajori Színházi Szemle, ahol a legjobb és legérdekesebb színházi produkciókat láthatjuk. Szerintünk ne hagyd ki júliusban az Indul a bakterházat, ha pedig odavagy Audrey Hepburn filmjeiért, akkor biztosan ott leszel a My Fair Lady és a Római vakáció nézői között. Augusztusban a Magna Cum Laude, vagy Boban és Marko Markovics koncertje épp olyan emlékezetes zenei csemegének bizonyulhat számodra, mint Szalóki Ági Karády-estje vagy Tompos Kátya koncertje.

További infó és részletes program: www.szabadter.hu

5. Felejthetetlen kenu-túra a Sió-csatornán

Ha aktív pihenésre vágysz, próbáld ki a kenuzást! Hogy hol? Mondjuk a Sió-csatornán, egy világbajnok segítségével. Jámbor Attila, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok maratoni kajakos vezeti a 18 kilométeres túrát, mely a Szekszárd-Palánki Vízitúra Bázistól Medináig tart. Ez a csatorna elsősorban kezdő vízitúrázóknak jó lehetőség: nincs nagy sodrás, sem veszélyt jelentő járművek, a víz pedig derékig, legfeljebb mellig ér. Az útvonal szép látnivalókkal van tele, és a végén, a Gemencben fekvő 8-10 kilométeres szakaszon egyedülálló madár- és növényvilágot láthatnak a túrázók, akik az ember közelségét kerülő fekete gólyát, réti sast is megfigyelhetnek. A túrára a kenuzás előtt legalább két héttel jelentkezz be. További információ: Jámbor Attilánál, a 30/213-4746-os telefonszámon. Szállás lehetőség a Malom Vendégházban 3.000 Ft/fő/éj áron, érdeklődj a rendezveny@medinafalu.hu e-mail címen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X