Főoldal > AKTUÁLIS > Aktív kikapcs? Irány Sopron!

Aktív kikapcs? Irány Sopron!

kikapcsolódáspihenésSopronutazáswellness
0

Írta:

Nyáron a turisták zajától pezsgő hangulatos városban nemcsak fagyizhatsz és megcsodálhatod a műeml&

Nyáron a turisták zajától pezsgő hangulatos városban nemcsak fagyizhatsz és megcsodálhatod a műemlékeket, hanem nagyon is aktív kikapcsolódásban lehet részed. Nem, nemcsak a VOLT Fesztivál bulis éjszakáira gondolunk, hanem arra a számtalan sport lehetőségre, amit Sopron és környéke kínál. Készen állsz?

Sopron erdeinek varázslatos, kristálytiszta, ózondús levegőjéből szippantva megtelik a tüdőd, és ezáltal minden sejted életerővel. Felejtsd el az otthoni fáradtságot, az iroda hangulatát és figyelj arra, miként lélegzik fel a tested a friss levegőn, miközben madárcsicsergés a „zenei” aláfestésed a reggeli testébresztő gyaloglás, futás vagy túrázás során. Tudtad, hogy pusztán azzal, hogy a természetben edzel, azonnal beindulnak a regeneráló, gyógyító folyamatok még a legegészségesebb szervezetben is?

sopron3.jpg ()Elérhető cél: a Károly-kilátó

A soproni Hotel Lövér****-től már egy perc sétával elérhető az a turistaút, mely felvezet a kilátóba. A panorámáért nem kell nagyon megdolgoznod, ha gyalog indulsz neki, ám ha futva teljesíted a kb. 4,5 kilométeres távot, felérve valószínűleg nyugtázod, hogy belefér egy finom csirkepaprikás ebédre. Amint leérsz, ringasd el magad a szálloda függőágyaiban, és készülj fel a délutáni jakuzzi-szauna kombóra.

Kenuban, négy lábon vagy két keréken

A Sopron közelében található Fertő-tóról nem csak a lubickolás juthat eszedbe! Ha már uncsi a strandolás, fedezd fel a tó élővilágát vezetett kenutúra keretében a haverokkal, vagy ha inkább a nyugodtabb, lovas lépteket kedvelitek, a változatos tájon, akár a tó közelében is barangolhattok lóháton. Bringáznál? Még csak járgányt sem kell magaddal vinned, hiszen a városban több kölcsönzőből tudsz bérelni. Ha csak egy laza tekerésre vágysz, akkor este indulj neki a városnak, és bringázd körbe Sopront. A nagyobb kalandozások kedvelői közül sokan a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot, a Neusiedler See-Seewinkel Nationalparkot célozzák meg, de a Lővérek és Sopronbánfalva is jól bejárható bringával.

Tipp vérbeli Citybike-osoknak: a város körüli 10 kilométeres túrához érdemes ezt az útvonalat követned: Sopron, Deák tér – belváros – Szt. Mihály-domb – Ógabona tér – Kossuth L. utca – Erzsébet-kert – Sopronbánfalva – egyetem – Lövér körút – Sopron, Deák tér.

Városi léptek

Rajtad a kényelmes sportcipő, indulhat a városnézés? Hidd el, nem hiába mondják Sopronról, hogy igazi kis ékszerdoboz, az egyik legtöbb műemlékkel büszkélkedő magyar város! A Tűztoronyról rálátsz az egész környékre, úgyhogy mindenképp legyen célpontod. Ha belefér, kóstoljátok meg a helyi borokat egy belvárosi vendéglátóhelyen, vagy ha van időtök, látogassatok el a környező borászatok valamelyikébe.

sopron2.jpg ()

A nyugalom szigete

A Hotel Lövér**** csöndes kertjében és wellness részlegében megtalálod azt a harmóniát, amelyre egy aktív nap után szükséged van! Próbáld ki a sószobát is, mely a légúti tünetek csillapítása mellett általános immunerősítő hatással bír, segíti a nyugodt alvást és javítja a közérzetet. Az egyórás kezelés relax ágyakban, kellemes hőmérsékleten, színterápiás szobában történik. Háttérzeneként választhatsz gitárszót vagy a természet hangjait. Este aztán jöhet a jól megérdemelt vacsi: a svédasztalon találsz a sportolás energiafogyasztásához illeszkedő fogásokat, de akár salátát is.

Szállás tipp: http://www.danubiushotels.hu/szallodak-sopron/hotel-lover


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X