Főoldal > AKTUÁLIS > Remek könyvek pasiknak

Remek könyvek pasiknak

ajánlókönyvolvasás
0

Írta:

Egy jó sportkönyv, egy zenész élettörténete, vagy egy kis házi sörfőzés? Ha bármelyik

Egy jó sportkönyv, egy zenész élettörténete, vagy egy kis házi sörfőzés?
Ha bármelyik iránt érdeklődik a párod, barátod, édesapád, itt az ideje, hogy beszerezd neki az alábbi három könyv valamelyikét – vagy akár az összeset!

Házi sörfőzde
Greg Hughes
Libri Könyvkiadó, 2014

libripasikonyv1.JPG ()Ismerd meg az ízletes ale-ek, lagerek és búzasörök, a szomjoltó fűszeres és gyümölcsös sörök főzésének titkait. A Házi sörfőzés 100 sörreceptet vonultat fel a világ minden tájáról, a leírásokat sörfőzési tippek és az elkészült nedűk egész oldalas fényképei egészítik ki. A folyamatot lépésről lépésre részletes fotók mutatják be így a házi sörfőzésben már jártasabbak és a kezdők is részletesen megismerhetik az egyes műveleteket. A receptek mindegyike elkészíthető teljes cefrézési eljárással, sokuk esetében pedig megtalálható a malátakivonatos változat is. Az eszközökre és a hozzávalókra vonatkozó átfogó leírások révén a Házi sörfőzés című könyv pontosan azt nyújtja, amire az olvasónak a tökéletes eredmény eléréséhez szüksége van.

Életem a játék – Egy háromszoros olimpiai bajnok küzdelmei vízben és parton
Kiss Gergő, Dobos Sándor (szerk.), Nedbál Miklós (szerk.), Serényi Péter (szerk.)
Libri Könyvkiadó, 2014

libripasikonyv2.JPG ()Amikor sportolói karrieremről gondolkodom, folyton arra a következtetésre jutok: elég lett volna egyetlen perc, egyetlen szavazat, egyetlen méter, egyetlen igen vagy nem, egyetlen apró gól, és minden másként alakul. Szerénytelenség nélkül állíthatom, rajtam sosem múlt a siker: mióta világossá vált számomra, hogy lehorgonyzom a vízilabda mellett, minden edzésen a maximumot nyújtottam, az olimpiai bajnoki cím érdekében bele akartam dögleni a vízbe.

Kiss Gergely eredményeit hosszasan lehetne sorolni. Pályafutása során többször is beírta magát a sporttörténelembe: háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, Világliga- és Euroliga- győztes. Ám kevesen tudják, hogy a hihetetlen sikerekig hosszú és fáradtságos út vezetett, számos buktatóval, áldozattal, küzdelemmel, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. Eddig csak kevesen ismerték a „vizes Dream Team” sikerének titkait.

Miben különbözött ez a válogatott a korábbi időszak nemzeti csapataitól?
Mit jelent egy sportolónak az olimpiai részvétel, egy győzelem vagy egy vereség?
Milyen jövő várhat a vízilabdasportra Magyarországon?

A balkezes óriás önéletrajza végigköveti pályája és magánélete főbb állomásait, valamint bemutatja a magyar vízilabdasport egyik legmeghatározóbb korszakát.
A könyvben Kiss Gergely emlékeit barátai, családtagjai, sportolótársai és más szakmabeliek egészítik ki. Többek közt megszólal Kásás Tamás, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kemény Dénes, Carlo Silipo, Tony Azevedo, Für Anikó, Gesztesi Károly és Simon Kornél is.

Lovasi – Idáig tudom a történetet
Lévai Balázs
Libri Könyvkiadó, 2014

libripasikonyv3.JPG ()Lovasival 2002-ben sodort minket össze az élet, azóta okoskodunk, koncertet rendezünk, disznót vágunk, pálinkázunk, csajokat és dalokat elemzünk. Vagy éppen könyvet írunk. Ez egy életrajzi könyv, egy rockzenész életrajza, a kulissza viszont egy teljes generációnak lehet ismerős: ragacsos savanyú cukor, bányásznap, vállalati beutaló, péntek esti KISZ-klub buli, Postinor és Garázs, őrség a laktanyában, Siótour diszkó. Az öröknek hitt rendszer finom, szinte megfoghatatlan áttűnése egy másikba. És persze a rockéletrajzoknál kötelező elemek sem hiányoznak: egy kis drog, egy kis szex, a rock n rollról nem is beszélve. Olyan, mint az ország, amiben élünk: magyar szex, magyar drugs, magyar rock n roll. Nehogy szájukra vegyenek a szomszédok.
Lévai Balázs

„Ha engem kérdeznek, biztos nem haverkodnék magammal, ezt szögezzük le elöljáróban. Sokszor idegesítő fasz vagyok. Az izgága, szemüveges csávó a szomszéd asztaltól, aki hangosan okoskodik, és mindenről van véleménye. Megvan? Ezt a megnyerő karakterrajzot azért skicceltem fel a legelején, mert ez az én sztorim, vállalom az összes hibájával, hülyeségével, torzulásával és korlátjával együtt. Lelkem rajta.”
Lovasi András

A könyveket megtalálod a Bookline-on!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X