Főoldal > AKTUÁLIS > Megjelent Csíkszentmihályi Mihály A futás öröme című új kötete

Megjelent Csíkszentmihályi Mihály A futás öröme című új kötete

flowfutáskönyvkönyvajánlómozgássportultrafutás
0

Írta:

„Minden benne van, amit tudni akartál arról, miért emel föl a sport, s mitől válik egy pillanat kozmikussá.” – Simonyi Balázs ultrafutó

Napjainkban egyre többen húznak futócipőt. Mi hajtja az embereket a futópályára vagy a terepre, hogy aztán edzettségi szintjüktől függően kocogjanak vagy akár ultramaratont fussanak?

A válasz egyszerű: A flow.

A futók szerencsések, mert ez a sport – legyen szó akár hobbifutásról, akár versenyzésről – számos lehetőséget kínál a flow megtapasztalására. Bár ez a gyakorlati tanácsokban is bővelkedő kötet a futást helyezi középpontjába, a szerzők mindenkihez szólnak, aki szeretné átélni a flow-t az élet bármely  területén. Céljuk a kutatási eredményeik ismertetésével és a flow-t átélt futók személyes történeteinek megosztásával épp olyan egyszerű, mint amilyen nemes: segíteni az embereknek abban, hogy teljesebb, boldogabb életet élhessenek.

Csíkszentmihályi Mihály a kreativitás és a tökéletes élmény pszichológiájának egyik legismertebb kutatója. Széchenyi és Prima Primissima díjas, a Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA tagja, a Claremont Graduate University professzora, a Chicagói Egyetem Pszichológia Tanszékének korábbi vezetője.  A Futás örömében szerzőtársaival azt vizsgálja, miként élhető át a flow sportolás közben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X