Főoldal > AKTUÁLIS > Győzd le a PCOS-t!

Győzd le a PCOS-t!

anyagcsere zavarbetegségegészségfájdalomgyógyuláshormonzavarmeddőségmenstruációpcos
0

Írta:

Napjainkban minden tízedik nőt érinti a PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma –  és egyre

Napjainkban minden tízedik nőt érinti a PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma –  és egyre több tizenévesnél diagnosztizálják ezt a hormonzavart. Ez a betegség vezető meddőségi ok, de   mégsem nőgyógyászati probléma és nem  is a petefészek betegsége, hanem egy hormonális és komplex anyagcsere-zavar, melynek élethosszig tartó kezelése szükséges. Vezető tünetei a rendszertelen ciklus, pattanásos bőr, hajhullás, nehezített teherbeesés és súlyproblémák. Ha a PCOS-t nem kezelik, akkor az évek folyamán olyan szövődmények alakulhatnak ki, mint az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és szív- és érrendszeri betegségek – nem beszélve a kellemetlen kozmetikai panaszokról és a nőiesség csorbulásáról!  A már kialakult betegség véglegesen nem gyógyítható, de megelőzhető, valamint életmódváltással és megfelelő gyógyszerek szedésével kezelhető!

Sok PCOS-sel küzdő nő egyelőre is nincs tisztában azzal, hogy mi okozza a panaszait, és bár gyanakszik erre a betegségre, nincs lehetősége specialistához fordulni és alaposan kivizsgáltatni, majd kezeltetni magát. Ezeket a fiatal, felsőoktatásban tanuló, önálló jövedelemmel még nem rendelkező hölgyeket szólítja meg új ösztöndíjprogramjával a PCOS Szívügy Alapítvány.

pcos1.jpg ()

A PCOS Ösztöndíj Program (PÖP) a 18- 24 év közötti korosztálynak szeretne segítséget nyújtani egy 4-6 hónapon át tartó komplex programmal, hogy megmutassák, szakszerűen kivitelezett életmódváltással és csak szükség esetén történő gyógyszerszedéssel a PCOS tünetei visszafordíthatók! A program során a fiatal nők alapos kivizsgálás után kezelőorvos, dietetikus és személyi edző segítségével sajátítják el a helyes életmódot és táplálkozási ismereteket. A program segít a nőiesség és az önbizalom visszanyerésében, hozzájárul az anyagcsere optimális működésének eléréséhez, valamint segít megelőzni a későbbi gyermekvállalás esetén felmerülő problémákat is.

A programot a Mens Mentis Egészségcentrum csapata segíti, a kivizsgálást és a terápiát ők végzik, a PCOS Szívügy Alapítvány pedig mentort jelöl ki minden résztvevő mellé, hogy szakértő segítséget nyújtson.

Bővebb információ  és jelentkezés a programra: http://pco-szindroma.hu/pop/

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X