Főoldal > AKTUÁLIS > Hayden Panettiere végre beszélt szülés utáni depressziójáról

Hayden Panettiere végre beszélt szülés utáni depressziójáról

anyasággyermekHayden Panettiereszínésznősztárszülésszülés utáni depresszióterhességVladimir Klicsko
0

Írta:

A színész-énekesnő most először nyilatkozott betegségéről.

Sokan csak akkor tudatosítják magukban azt, hogy a sztárok is emberek, amikor a hírességek valamilyen nehézséggel vagy betegséggel találják szemben magukat, és ezzel meg kell birkózniuk. Hayden Panettiere például három hónapja kért orvosi segítséget, mert nem tudta egyedül leküzdeni szülés utáni depresszióját.

A színész-énekesnő – akinek decemberben lett egyéves a kislánya – már jól van. És azt mondja, büszke arra, ha példájával más nőknek is tud segíteni a szülés utáni depresszió elleni harcban.

„Rengeteg támogatást kaptam, és igazából eléggé meglepett a dolog, mert, tudjátok, a szórakoztatóiparban nőttem fel, ahol az emberek elképesztően ítélkezőek tudnak lenni másokkal szemben” – mondta. Majd hozzátette: betegségét nem egyedül győzte le, és mindenkit arra szeretne biztatni, hogy kérjen segítséget.

Hayden depressziójának híre azért is volt meglepő a rajongók egy része számára, mert a sztár korábban elmondta, hogy nem úgy tekint a várandósságára, mint egy olyan dologra, ami megakadályozza őt bármiben is. 24 évesen várta első kisbabáját, de sok fiatal lánnyal ellentétben ő nem gondolta volna, hogy a baba bármiben is meggátolja majd.

Valószínűleg idealistán gondolt az anyaságra, és nem látott elég példát a környezetében azzal kapcsolatban, mennyire megváltozik egy anyuka napi rutinja és az egész élete a kisbabája érkezésével. Mondjuk ez még önmagában nem kell, hogy depresszióhoz vezessen, szerintünk nála az is közrejátszott, hogy a problémát eleinte nem vette elég komolyan, illetve nem fogadta el környezete segítségét sem. Csak akkor, amikor már nagy volt a baj.

Hayden várandósan visszavett az edzései számából, terhessége előtt mindent megtett, hogy bombaformában maradjon – az élsportoló Vladimir Klicsko menyasszonyaként ez szinte elvárás volt vele szemben. Viszont sosem volt híve a drasztikus diétáknak, melyek lehet, hogy látványosak, de hosszútávon tönkreteszik a testet.

Hayden hosszú ideig vegán volt, de észrevette, hogy ettől az étrendtől nem működik megfelelően a szervezete. Így visszatért egy megengedőbb, egészséges étrendhez, aminek a kiegyensúlyozott és rendszeres étkezések is alapvető részét képezik.

Reggelire főleg tojást, zabkását és tofut fogyasztott, ebédre pedig rengeteg gyümölcsöt, ha pedig a nap folyamán nassolni támadt kedve, zsírszegény joghurtot vagy más tejterméket evett. Egy héten egyszer pedig egy kis bűnözést is megengedett magának: azon a napon akár egy kis sült krumpli is a tányérjára kerülhetett.

Hayden nagy favoritjai egyébként a különféle csírák, melyek véleménye szerint egészségesebbek, táplálóbbak, mint a nyers zöldségek és gyümölcsök, emellett serkentik az anyagcserét és erősítik az immunrendszert.

A szőke színésznő a víz szerelmese, így minden olyan testmozgást imád, amit vízben, vagy a víz mellett végezhet, így többek közt az úszást, vízi aerobikot, de szeret a homokos tengerparton röplabdázni vagy baseball-ozni, de rendszeresen jár Bikram jógára és Pilates órákra is.

Sorozatában is bajba kerül

Érdekesség, hogy a Nashville című sorozatban karaktere, Juliette Barnes is megküzd a maga démonaival – kisbabája születése után szinte megfeledkezik az anyai kötelességéről, és rohan vissza a show business világába, nehogy elfelejtsék. Emiatt sorozatbeli párja elköltözik tőle a babával, és Juliette élete szép lassan elindul lefelé a lejtőn… a színésznő a szülés utáni depresszió, illetve a kezelés miatt a forgatásról is hiányzott egy ideig, de a sorozat áprilisi epizódjaiban már látható lesz.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X