Főoldal > AKTUÁLIS > Indítsd a nyarat a SportFesten!

Indítsd a nyarat a SportFesten!

edzésedzőteremmozgásSportfest
0

Írta:

Divatba jött az egészséges fizikum, népszerűek a fitneszidomok, itt a SportFest

A szervezők 1999 óta rendeznek sportrendezvényeket, nemzetközi ismertséggel és elismeréssel. Ez az 5. SportFest®, az első négy Budaörsön került megrendezésre, védnökei Dr. Simicskó István és Dr. Deutsch Tamás voltak. Idei fővédnökei Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár és Dr. Deutsch Tamás MOB alelnök.

Az edzőtermi- és erőnléti sportok folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendenek hazánkban. Erre a tendenciára épül a 2016. május 28-29. közötti időpontra tervezett nyárindító SportFest® nemzetközi szabadidős versenyekkel, bemutatókkal és expóval színesített 2 napos programja.

Eseményei a Fekvenyomó Diákolimpia, Kempo Grand Prix, Streetworkout és a VII. WBPF Európa-bajnokság, az European Bodybuilding and Physique Sports Federation szabályai szerint. A szabadidős SportFest multisport fesztivál szervezői biztosítják a helyszínt, érmeket és serlegeket a résztvevőknek.

Azoknak a mai modern sportágaknak hozták létre ezt a fesztivált, amelyek önerőből, támogatás nélkül működnek, amelyet sokan űznek, edzőtermi körülmények között készülnek fel, és nincs lehetőségük saját versenyeket rendezni, nem állnak mögöttük nagy szponzorok, miközben világszerte már nagy a népszerűségük és a tömegsport bázisuk.

Ezek az új sportágak a futás mellett a legnépesebb szabadidősportokat jelentik Magyarországon. Napjainkban csaknem félmillió ember hódol valamilyen az edzőtermekhez kötődő sportágnak hazánkban is. Ezek közül a sportágak közül a fit- és sportmodel-, fitness- és athletic-, valamint a muscular-physique irányzatok szabadidős, amatőr szervezése történik a teljesen magánkezdeményezésen alapuló WBPF képviselet által. A WBPF Hungary nem szakági szövetség, szabályrendszere és kategóriái különböznek attól.
A legnagyobb különbség az, hogy a női kategóriáknál a nőies, natúr, glamúros megjelenést preferálják, amely kapcsán a magyaroknak nagy előnyük van, hiszen már hét éve hivatalosan is léteznek ezek a vitális külsőt előnyben részesítő kategóriák, amelyek méltán népszerűek a világ minden táján.

A World Bodybuilding and Physique Sports Federation (WBPF) 2009-ben Dubajban alapított sportos fizikumú sportolókat tömörítő világszövetség, a TAFISA tagja. Ma már 140 tagországa van, köztük India, Kína, Indonézia, Malajzia, USA, Thaiföld, Kuvait, Egyesült Arab Emirátusok, Brazília, Irán, Irak. Magyarország a világszervezet 2009. évi alapítása óta vesz részt a szakmai munkában.

Érdekességek:

Nagy Bettina a korábbi háromszoros fitmodel világbajnok édesanyjával, az 55 éves Koltai Gabriellával fog egy színpadra lépni. Az 55 éves fittnagyinak 3 lánya és két unokája van és az ötvenedik születésnapján döntötte el, hogy ő is versenyezni szeretne saját korosztályában. Az ország legfittebb szerelmespárja Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia is megmérettetik magukat. Dávid a sportos fizikumú kategóriában tavaly szerzett Bangkokban VB bronzot, miközben Zsófi fitneszben lett ezüstös. Találkozhatunk az ország legfittebb tanítónénijével, a vásárosnaményi Gazdag Adriennel. Minden bizonnyal kilátogatnak az egészséges életmód honi nagykövetei is. Korábbi világbajnokok is helyet foglalnak a zsűriben, most a színpad másik oldaláról méricskéli majd a mezőnyt Németh Dorottya, Csörgő Adrienn és a legendaként ismert, hetvenes éveiben járó Zimmermann Ferenc is.

A helyszín:

A MOM Sport multifunkciós rendezvénycsarnoka ad otthont a sportrendezvénynek, ahol egy időben több nívós erősportokra épülő szabadidős programot tekinthetnek meg az érdeklődők.

A SPORTFEST® TERVEZETT FŐBB PROGRAMJAI:

2016. május 28. szombat:
– VII. WBPF Európa-bajnokság (Muscular Physique, Athletic Physique, Fitness Physique, Sport Physique és Model Physique kategóriákban) 14h-18h
– Diákolimpia – Fekvenyomás 10h-18h
– Hip-Hop Flashmob 10-13.30h
– WSWCF Workout & Calisthenics világbajnoki selejtező verseny
– HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 11h-13.30h
– Power Expo 10-18h

2016. május 29. vasárnap:
– VII. WBPF Európa-bajnokság (Muscular Physique, Athletic Physique, Fitness Physique, Sport Physique és Model Physique kategóriákban) 09h-18h
– Diákolimpia – Fekvenyomás 10h-16h
– Kempo Grand Prix 10h-16h
– Power Expo 10-16h

A SportFesten sok versenyzővel és azok családtagjaival, valamint az erősportok népes rajongótáborával számolnak a szervezők. Az eseményre 2000 Ft a napijegy.

A multisport fesztivált kísérő ingyenes programok:
A szombati program zárása után a labdarúgás BL döntőt nézve a MoM Beach szabadtéri szurkolói klubjában szellőztetheti ki a fejét az, aki óriás LED-et nézné a meccset.  20.45h-
Vasárnap színes gyereknapi programokkal várják a családokat a MoM Beachen. A gyerekek akár mesehősnek is öltözhetnek, de lesz rendőr-, mentő- és versenyautó is, amibe beleülhetnek. 10h-15h


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X