Főoldal > AKTUÁLIS > Németh Krisztián a futballpálya után a levegőt is meghódította

Németh Krisztián a futballpálya után a levegőt is meghódította

focilabdarúgásNémeth KrisztiánRed Bull Air Race
0

Írta:

Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott csatára a Red Bull Air Race budapesti versenyhétvégéjén első kézből tapasztalhatta meg, milyen is az, amikor az ember 300 km/órás sebességgel, fejjel lefelé száguld a levegőben.

Ezen a hétvégén minden a látványos légi bemutatókról, az adrenalinról és a Red Bull Air Race világbajnoki futamáról szól Budapest belvárosában. A mai nap még a készülődés jegyében telt; a pilóták a szabadedzésen tesztelték gépeiket és a Duna felett kialakított versenypályát, miközben a budaörsi repülőtéren Németh Krisztián, futball válogatottunk kiválósága szíjazhatta be magát a versenysorozat junior pilótája, Antanas Marciukaitis mellé.

Krisztián felszállás előtt még nem tűnt teljesen felszabadultnak, tartott egy kicsit az extrém kihívástól: „Korábban ültem már sétarepülőn, de a mai repülés össze sem hasonlítható azzal. Ez egy teljesen másfajta adrenalin löket volt, mint a meccsek előtt, ahol már megtanultam kezelni az izgalmat” – nyilatkozta a válogatott labdarúgó.

Landolás után azonban széles mosollyal tartott élménybeszámolót, arról, hogy viselte az éles fordulatokat és dugóhúzókat a levegőben: „Amikor beültem és beszíjaztak, bevallom bezártságérzés fogott el és átvillant az agyamon, hogy azonnal ki akarok szállni, de amikor beindult a repülőgép motorja, majd a magasba emelkedtünk, teljesen ellazultam és csak a repülésre tudtam figyelni. Onnantól kezdve parádés volt!” – mesélte Németh, aki a hétvégén a Duna partjáról követi majd a 70. Red Bull Air Race futam eseményeit. 

Forrás: Red Lemon

Fotó: Somay Márk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X