Főoldal > AKTUÁLIS > Így lesz bombaalakod – karcsúsodj egy hollywoodi sztáredző tippjeivel!

Így lesz bombaalakod – karcsúsodj egy hollywoodi sztáredző tippjeivel!

alakformálásdiétaedzésmozgássztárzsírégetés
0

Írta:

Jeanette Jenkins az elmúlt évek során kiérdemelte a sztáredző titulust, hiszen olyan hírességeket segít a karcsú és sportos alak elérésében, mint Queen Latifah, Christina Applegate, Serena Williams, a Topmodell leszek! zsűritagja, Kimora Lee Simons vagy az X-Faktor csinos mentoraként is ismert Kelly Rowland.

 

Csinosabbnál csinosabb ügyfeleit látva pedig nem is csoda, ha a lapok és különböző internetes magazinok sorban állnak a tippjeiért, ő pedig mindenkivel szívesen megosztja az álomalak titkát. Tűzd ki te is a hűtődre Jeanette 10 pontját, és hidd el, nem is lesz nehéz betartanod a tanácsait.

1. Kardiózz heti 4-6 alkalommal 20-60 percet, a tested igényei szerint. Ne feledd, nemcsak a sokak által monotonnak tartott futás vagy a kocogás jöhet szóba, hanem például olyan izgalmas edzésmódok is, mint az aerobik vagy a kick-box. A lényeg, hogy megszeresd az edzést! Ez is segíti az anyagcseréd felpörgetését.

2. Próbálj rászokni a reggeli edzésre! Ha minden nap az az első, hogy üres gyomorral mozogsz, felgyorsul az anyagcseréd, ezáltal szervezeted hatékonyabban égetheti a kalóriákat.

kellycikk1.jpg ()3. Igyál minden nap 5 liter vizet! Ez eleinte nagyon soknak tűnhet, de gondolj csak bele, mennyi kávét, teát, üdítőt szürcsölsz el egy nap során? Ha pedig nem szereted a natúr, szénsavmentes vizeket, próbáld ki a cukormentes, ízesített verziókat. Imádni fogod!

4. Az elvesztett nedvességet pótolni kell: minden edzést kövessen bőséges folyadékfogyasztás! Igyál meg 1-2 liter vizet, miután alaposan megizzadtál az edzőteremben!

5. Edzés után két órán át mellőzd a szénhidrátokat: ne fogyassz gabonaféléket, cukrot, gyümölcsöt, gyümölcslét, keményítőt tartalmazó ételeket.

6. Végezz erősítő gyakorlatokat, például jógát vagy súlyzós feladatokat legalább heti 2-3 alkalommal. Ez nemcsak az anyagcserédre gyakorol jó hatást, hanem a tested is izmosabb és formásabb lesz.

7. Tégy a hajlékonyságodért jógával és Pilatesszel legalább kétszer egy héten! Ezeknek a gyakorlatoknak köszönhetően az izmaid átalakulnak, és egész tested feszesebb lesz.

8. Este már ne egyél komplex szénhidrátokat, vagyis kenyeret, rizst, tésztát vagy keményítőt tartalmazó ételeket.

9. Nem elég a három főétkezés: fogyassz 6-7 kisebb adag ételt minden nap, ez remek hatással lesz az anyagcserédre!

10. Étkezz egészségesen – ha kell, kérd dietetikus tanácsát egy egészséges étrend összeállításában.

+1 tipp: Jeanette tanácsa a szünetre
Ha már te is előre félsz attól, hogy a téli családi vakáción vagy az otthon töltött karácsonyozás során hány pluszkiló rakódik majd rád, fogadd meg a sztáredző tanácsát.

„Minden reggel iktasd be az edzést. Ezt követően legyen egészséges a reggelid, például tojásrántotta zöldségekkel, vagy készíts magadnak egy tápláló, vitamindús zöld koktélt spenót, alma, citrom és gyömbér hozzáadásával. Ezután pedig ne ülj otthon: vidd el a családodat jégkorcsolyázni, sétálni, vagy menjetek ki a kertbe hóembert építeni. Legyetek aktívak, és élvezzétek a közös kalandokat” – tanácsolja Jeanette Jenkins.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X