Főoldal > AKTUÁLIS > Világhírű színésznők mutatták meg smink nélküli arcukat

Világhírű színésznők mutatták meg smink nélküli arcukat

fotózásnaptárPirellisminkszínésznősztár
0

Írta:

Nicole Kidman és Uma Thurman is szerepel az év legbátrabb naptárjában!

Minden évben különleges figyelmet kap a Pirelli naptárja, és nemcsak azért, mert kizárólag a márka legfontosabb ügyfelei és VIP személyek kaparinthatnak meg egy-egy ilyet, hanem azért is, mert ezt a naptárt a világ leghíresebb fotósai fényképezik, a képekhez pedig ismert emberek állnak modellt.

Ez idén sem volt másképp: a fotós Peter Lindbergh – 1996, 2002 és 2014 (akkor Patrick Demarchelier-vel dolgozott együtt) után idén is – csodás fényképeket készített. Modelljei pedig olyan híres színésznők voltak, akik vállalták, hogy szinte smink nélkül állnak kamerája elé, nyers valójukban, mintha csak most ébredtek volna fel.

A Párizsban bemutatott „Emotional”, vagyis „Érzelmes” névre keresztelt naptárban 40 fotó látható 14 díjnyertes színésznőről: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright és Zhang Ziyi is szerepel a képeken.

A névsort olvasva talán neked is feltűnt, hogy többségében nem a fiatalabb generáció tagjai, hanem az idősebb színésznők jelennek meg – Charlotte Rampling 70 éves, Helen Mirren 71, Julianne Moore 55, Robin Wright 50 és Nicole Kidman is majdnem annyi, ő 49 éves. Ezek a nők nemcsak azt vállalták, hogy minimális sminkben szerepelnek Lindbergh fotóin, hanem azt is, hogy ennyi idősen így néznek ki.

„Annyira hozzászoktunk már a látványos képekhez, nem?” – tette fel a költői kérdést Helen Mirren, az órákon át retusált reklámfotókra és magazinokban megjelenő divatanyagokra utalva. Majd hozzátette, hogy itt, ebben a projektben teljesen más került a középpontba. „A ’csodálatos’ itt azt jelenti, hogy emberi és valóságos. Ez persze egyben veszélyes is. A szemeinket újra kell tanítanunk arra, hogy meglássák a szépséget, mert túlságosan is hozzá vagyunk szokva a digitálisan módosított képekhez” – magyarázta az Oscar-díjas színésznő.

Nicole Kidman is örömmel vállalta a fotózást, Uma Thurman pedig a fotós „missziója” miatt lelkesedett. „Szerintem Peter küldetése, hogy felszabadítsa a nőket az elnyomó és hamis normák alól egyszerűen fantasztikus” – mondta a Kill Billből és a Ponyvaregényből is ismert háromgyerekes színésznő.

Fotó: Prima


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X