Főoldal > AKTUÁLIS > Horváth Éva már most gondol kisfia jövőjére

Horváth Éva már most gondol kisfia jövőjére

babaHorváth Évaőssejtterhességvárandósság
0

Írta:

Horváth Évának minden gondolata a kisfia érkezése körül forog. A csinos kismama várandóssága utolsó időszakában jár, így már a babaszoba is mindennel felszerelve várja ifjú lakóját.

Éva annak ellenére, hogy első gyermekes anyuka, cseppet sem izgul a szülés miatt. Biztos benne, hogy ha eljön az idő, jó kezekben lesz. Addig pedig továbbra is mindent megtesz a saját, és a baba egészségének érdekében is.

Ugyan még van egy kis idő Horváth Éva kisbabájának érkezéséig, de ahogy az ilyenkor minden kismamánál természetes, ő is nagyon várja már, hogy végre megpillanthassa a kicsit. Előrelátó, felkészült anyukaként a következő hetekben biztosan összekészíti majd a baba első ruháját is, amelyben a kórházból hozzák el.

„Ösztönösen érzem, hogy minden rendben van odabent, így igazán nem is izgulok a szülés miatt”– kezdte Horváth Éva. „Szerencsésnek mondhatom magam, mert semmilyen rosszullét, túlevés vagy kívánósság nem jellemző rám. Persze azt megérzem, hogy 10 kilóval több vagyok, és a járás néha már megterhelő. De mit számít ez ahhoz képest, hogy hamarosan a karjaimban tarthatom életem legnagyobb ajándékát, a kisfiamat, akinek a jövőjéről már a születése pillanatában is szeretnék gondoskodni. Nagyon gyorsan fejlődik az orvostudomány, ezért a babakelengyés táskába biztosan bekerül majd az őssejt levételhez szükséges csomag is, amelyet nemrég vettünk át a Czeizel Intézetben. Nem szeretném, hogy szükségünk legyen a mintára, de ha mégis, akkor ne ezen múljon. A jövőben az FH Biobank tárolja majd a legyűjthető őssejteket, amelyek számos betegségnél segíthetnek nemcsak a fiamnak, de genetikai egyezés esetén a család más tagjainak is. Éppen a múltkor hallottam egy történetet erről, ami megerősített a döntésemben. Egy testvérpár beteg tagjának volt nagy szüksége a segítségre, és szerencse volt, hogy levetették az őssejteket” –  tette hozzá Éva, aki azt is elárulta, hogy a kezdeti időszakban a baba éjjelente biztosan velük egy hálószobában alszik majd.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X