Főoldal > AKTUÁLIS > A 49 éves Helena Christensent apró bikiniben fotózták le

A 49 éves Helena Christensent apró bikiniben fotózták le

bikinifürdőruhaHelena Christensenmodellszexiszupermodell
0

Írta:

A világ egyik első szupermodellje 49 évesen is bátran mutatja meg magát bikiniben.

A legtöbb nő már harmincas, negyvenes éveiben járva egyrészes fürdőruhára cseréli a bikinit, mert úgy érzik, ehhez nincsenek elég jó formában. Hogy Helena Christensen mit gondol és mit nem, azt nem tudjuk, de tény, hogy a világ első szupermodelljeinek egyike 49 évesen is bevállalta a bikinit.

Holott – és itt a csavar a dologban – rajta is látszik az idő múlása, és az is, hogy az utóbbi időben mintha kicsit kikerekedett volna. Amivel egyébként semmi baj, sőt, nekünk jobban is tetszik ez a természetesség és az üzenet, hogy vállaljuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, mintha valaki a feje búbjától a kislábujja hegyéig plasztikázva vonul fel a strandon.

Helena egyébként szerintünk most is jó formában van, és bizony, idén lesz 50, de ez látszólag nem viseli meg. Tudja, hogy ki ő, hogy mit ért el, és mit szeretne még, ennek érdekében pedig nem hajlandó szélsőségekre. Ez a fogyókúrákra is igaz: „minden tiszteletem azoké, akik be tudnak tartani egy-egy szigorú diétát. Szerintem a fogyókúra lehet a legnehezebb dolog a világon – a szülés mellett” – mondta korábban. Majd hozzátette: annyira szeret enni, hogy valószínűleg belepusztulna egy kemény fogyózásba.

Így hát nem fogja vissza magát, de az évek során megtanult figyelni a teste igényeire. „Olykor a szervezeted azt kéri, egyél több zöldséget, több salátát, máskor pedig hamburgert kívánsz” – árulta el a híresség, aki nap mint nap szívesen fogyaszt gabonaféléket, zöldségeket és gyümölcsöket, de nem vonja meg magától a tejtermékeket sem.

Külföldi oldalak szerint úgy igyekszik összeállítani étrendjét, hogy a kalória-bevitel 55-60 százalékban szénhidrátokból, 15 százalékban párolt és friss zöldségekből és gyümölcsökből, 15 százalékban proteinből (sovány hús, halak, tojás), 10 százalékban pedig zsírokból álljon össze.

„Furcsamód modellkarrierem során nem aggódtam annyira a testem miatt, mint akkor, amikor már kezdtem kevesebb felkérést elvállalni” – mondta egy interjúban a híresség. Majd hozzátette: ekkor iktatta be tudatosan az alkalmankénti séta és úszás mellé a heti négyszer 45 perces edzéseket.

Helena egyik kedvenc mozgásformája a tánc, amivel akár 400 kalóriát is elégethet egy óra alatt. Emellett, illetve a fent is említett úszáson kívül imád bokszolni és teniszezni is. „A jó alak szerintem nagyrészt józan ész kérdése, hiszen ha szeretsz sokat enni, muszáj egy-egy kiadós edzéssel lemozognod a bevitt kalóriákat” – magyarázta Helena.

A 178 cm magas szépség a hagyományos mozgásformák mellett – Kelly Brookhoz, Kim Kardashianhoz és Irina Shaykhez hasonlóan – kipróbálta a Reebok és a Cirque du Soleil Jukari Fit To Fly elnevezésű edzésprogramját is. A nyújtható övvel végzett gyakorlatok révén az egész test átmozgatható és erősíthető – különös tekintettel a törzs izomzatára –, emellett javítja a vérkeringést és feszesít is.

Ami pedig az öregedést illeti, Helena nemrég elárulta, hogy nőtársaihoz hasonlóan ő is aggódik a teste miatt. Egy korábbi interjúban viszont azt nyilatkozta, hogy mi is tehetünk az öregedés ellen: ez a folyamat szerinte nyolcvan százalékban tőlünk függ. Ezért azt javasolja, kerüljük a dohányzást, a külső és belső szennyező anyagokat, illetve oldjuk a stresszt mozgással és megfelelő mennyiségű pihenéssel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X