Főoldal > AKTUÁLIS > Hogy csinálja? Imád enni, mégis szupervékony az ismert modell!

Hogy csinálja? Imád enni, mégis szupervékony az ismert modell!

diétaétrendmodellmozgásöregedés
0

Írta: and

Mindenki megdöbbent, amikor a dán szupermodell, Helena Christensen korábban kijelentette, mennyire imádja a finomabbnál finomabb falatokat, ezért elutasítja a fogyókúrázást. „Minden tiszteletem azoké, akik be tudnak tartani egy-egy szigorú diétát. Szerintem a fogyókúra lehet a legnehezebb dolog a világon – a szülés mellett” – mondta. Majd hozzátette: annyira szeret enni, hogy valószínűleg belepusztulna egy kemény […]

Mindenki megdöbbent, amikor a dán szupermodell, Helena Christensen korábban kijelentette, mennyire imádja a finomabbnál finomabb falatokat, ezért elutasítja a fogyókúrázást. „Minden tiszteletem azoké, akik be tudnak tartani egy-egy szigorú diétát. Szerintem a fogyókúra lehet a legnehezebb dolog a világon – a szülés mellett” – mondta. Majd hozzátette: annyira szeret enni, hogy valószínűleg belepusztulna egy kemény diétába.

A 42 éves modell tehát nem fogja vissza magát, és az évek során egyre inkább megtanult figyelni a teste igényeire. „Olykor a szervezeted azt kéri, egyél több zöldséget, több salátát, máskor pedig hamburgert kívánsz” – árulta el a híresség, aki nap mint nap szívesen fogyaszt gabonaféléket, zöldségeket és gyümölcsöket, de nem vonja meg magától a tejtermékeket sem.

Külföldi oldalak szerint Helena úgy igyekszik összeállítani étrendjét, hogy a kalóriabevitel 55-60 százalékban szénhidrátokból, 15 százalékban párolt és friss zöldségekből és gyümölcsökből, 15 százalékban proteinből (sovány hús, halak, tojás), 10 százalékban pedig zsírokból álljon össze.

„Furcsamód modellkarrierem során nem aggódtam annyira a testem miatt, mint akkor, amikor már kezdtem kevesebb felkérést elvállalni” – mondta Helena egy interjúban. Majd hozzátette: ekkor iktatta be tudatosan az alkalmankénti séta és úszás mellé a heti négyszer 45 perces edzéseket.

A gyönyörű sztár egyik kedvenc mozgásformája a tánc, amivel akár 400 kalóriát is elégethet egy óra alatt. Emellett, illetve a fent is említett úszáson kívül imád bokszolni és teniszezni is. „A jó alak szerintem nagyrészt józanész kérdése, hiszen ha szeretsz sokat enni, muszáj egy-egy kiadós edzéssel lemozognod a bevitt kalóriákat” – magyarázta Helena.


A 178 cm magas szépség a hagyományos mozgásformák mellett – Kelly Brookhoz, Kim Kardashianhoz és Irina Shaykhez hasonlóan – kipróbálta a Reebok és a Cirque du Soleil Jukari Fit To Fly elnevezésű edzésprogramját is. A nyújtható övvel végzett gyakorlatok révén az egész test átmozgatható és erősíthető – különös tekintettel a törzs izomzatára –, emellett javítja a vérkeringést és feszesít is. 

Ami pedig az öregedést illeti, Helena nemrég elárulta, hogy nőtársaihoz hasonlóan ő is aggódik a teste miatt. Egy korábbi interjúban viszont azt nyilatkozta, hogy mi is tehetünk az öregedés ellen: ez a folyamat szerinte nyolcvan százalékban tőlünk függ. Ezért azt javasolja, kerüljük a dohányzást, a külső és belső szennyező anyagokat, illetve oldjuk a stresszt mozgással és megfelelő mennyiségű pihenéssel.

Helena Christensen 3 szépségtitka:

– hajmosás után vodkával és citromlével öblíti le tincseit
– időnként Bliss mentás szappannal radírozza át a testét, melynek imádja az illatát
– kedvenc parfümjei a Cacherel: Eden és a Shisheido: Feminite du Bois

Fotó: Profimedia.hu

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

Ha nyaralásra, hosszú útra készül

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

Vigyázz, kész, fesztivál!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X