Főoldal > AKTUÁLIS > Születik-e újabb rekord a London Maratonon?

Születik-e újabb rekord a London Maratonon?

futásLondon Maratonmaratonnikerekordvilágcsúcs
0

Írta:

Április 22-én rendezik a tavasz egyik legnívósabb futóeseményét, a London Maratont, ahol a kenyai sztárfutó, Eliud Kipchoge a Nike segítségével toronymagas esélyese, hogy újabb rekordot fusson.

 

Az amerikai sportóriás a Breaking 2 projekt után, aminek keretében Kipchoge 2 óra 25 másodperc alatt teljesítette a 42 kilométert a monzai Forma-1 pályán, most bemutatja vadonatúj, csúcstechnológiás futócipőjét a Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprintet, amelyet a gyorsaság maximalizálására fejlesztettek.

Ki ne emlékezne, amikor az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge csupán másodpercekkel maradt el a maratonfutás kétórás lélektani határától 2017 májusában Monzában? A Nike jóvoltából egyedi körülmények között megrendezett rekordkísérletnek később Kipchoge élesben is nekifutott a Berlin Maratonon, ahol ideje 2 óra 3 perc 32 másodperc lett. A történetnek itt nincs vége, hiszen az innovációról híres sportszergyártó a futók minden igényét figyelembe véve és a rekordkísérletek tanulságai alapján fejlesztette tovább a Nike Zoom Vaporfly Elite cipőt.

Eliud Kipchoge training

A London Maratonra bemutatott Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint az első olyan professzionális futócipő, amelynek textil felsőrésze 3D nyomtatással készült. Eliud Kipchoge visszajelzései nyomán a fejlesztőcsapat törekedett arra, hogy a cipő ellenállóbb legyen a nedvességgel szemben. A modellben a már megszokott Nike ZoomX hab biztosítja a kényelmes párnázást, amely a hagyományosnál sokkal puhább, légiesebb és személyre szabottabb, valamint a talpba integrált ívelt karbonszálas lemeznek köszönhetően a futás során a sportoló kevesebb energiát használ fel. A cipő összességében 11 grammal könnyebb, mint a Kipchoge által korábban használt modell. Így minden esély megvan arra, hogy új rekord születhessen a maratoni hétvégén Londonban.

Az Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint futócipő április 17-én, kedden debütál Londonban.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X