Főoldal > AKTUÁLIS > A vegán fitt, a vegán szexi (X)

A vegán fitt, a vegán szexi (X)

diétafehérjefogyásizomteljesítményvegán
0

Írta:

A vegán életmód rengeteg kompromisszummal jár, mégis egyre többen választják. Könnyű étrend, jó közérzet, feszes bőr, eltűnő zsírpárnák, formás és feszes izomzat, robbanékonyság és javuló fizikai teljesítmény – járjunk utána!

Egyre több nemzetközileg elismert szár sportoló vall arról, hogy a vegán táplálkozás megváltoztatta életüket. Elismert MMA harcosok, modell szépségű úszónők, amerikai színésznők és nemzetközi üzletemberek profitálnak a növényi alapú étrend áldásos hatásaiból. Tekintsük át a várható előnyöket és kockázatokat!

Előnyök

  • A növényi sejtek nem képesek szabad koleszterint szintetizálni, és telített zsírtartalmuk is elenyésző. Éppen ezért a vegán étrend csökkenti a vérnyomást, és a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
  • A magasabb rost és alacsonyabb zsírtartalom miatt a vegán étrend fajlagosan kevesebb kalóriát tartalmaz és jobban telít. A vegánok között kevesebben szenvednek túlsúlytól és ízületi betegségektől.
  • A vegán étrend gazdag antioxidánsokban és vitaminokban. A magas antioxidáns státusz lassítja a kötőszövetek öregedését, elősegíti a bőr és a porcok regenerációját, és megkönnyíti a felépülést még a könnyű téli megfázásokból is. A növényekben található antioxidánsok és vitaminok elősegítik az idegrendszer működését, javítják a memóriát és a reakcióidőt.
  • A növényi tápanyagok alapvetően lúgosító hatással rendelkeznek, míg a húsok, tejtermékek és a tojás jelentős mértékben savasítanak. Egységnyi tömegű hús savasító hatását közel 4 egységnyi zöldség bevitelével ellensúlyozhatjuk. A felvágottak és a kemény sajtok savasító hatása ráadásul több mint kétszer nagyobb, mint a húsoké.
    A nyugati étrend rendkívül savas karaktere hozzájárul a kötőszöveti rendellenességek kialakulásához, a fáradtság- és a stressz tüneteinek erősödéséhez.
    A vegán étrend segítségével elősegíthetjük kötőszöveteink sav-bázis egyensúlyának fenntartását, melynek köszönhetően könnyebbnek, rugalmasabbnak, gyorsabbnak és feszesebbnek érezhetjük magunkat.

Hátrányok

A vegán étrend korábban számos hátránnyal is jár, mint a csökkent fehérje-, vas-, B-vitamin és karnitin bevitel. Az esetleges tápanyaghiány mellett a jó minőségű növényi ételek elérhetősége is megnehezítette a vegánok életét.  Szerencsére az étrendjükből hiányzó fontos tápanyagok kiváló minőségű, növényi alapú táplálékkiegészítőkkel könnyedén bevihetők.

A Scitec Nutrition Green Series egy átfogó prémium minőségű termék paletta növényi alapú fehérjékből, vitaminokból, ízület védőkből és emésztést támogató hatóanyagokból.

A Scitec Nutrition 100% Plant Protein terméke kiváló minőségű, belga borsófehérjét tartalmaz, mely gazdag esszenciális aminosavakban, és kiemelkedően magas vas tartalommal rendelkezik. Kitűnő ízű és krémes állagú fehérje forrás sportolás után vagy esti édesség helyett.

A megfelelő vitamin bevitelről könnyedén gondoskodhatunk a Scitec Nutrition Vita Greens n Fruits italporával, mely 37 organikus zöldség és gyümölcs kivonatát tartalmazza, köztük olyan ismert hatóanyagokkal mint a reishi gomba, a spirullina, az árpafű vagy a chlorella.

A Scitec Nutrition Green Series különlegesen magas minőségét és tisztaságát az izolált gyártási körülmények és szigorú, laboratóriumi alapanyag kontroll biztosítja.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X