Főoldal > AKTUÁLIS > Szexi harmincasnak néz ki az 54 éves Elle MacPherson

Szexi harmincasnak néz ki az 54 éves Elle MacPherson

Elle MacPhersonkülföldi sztármodellszexisztárszupermodelltitok
0

Írta:

Ezeket a trükköket veti be, illetve ezeket az ételeket mellőzi.

Elle MacPherson neve számodra is ismerősen csenghet, hiszen ő volt az a modell, aki még a nyolcvanas években kiérdemelte „A Test” becenevet. És ami szerintünk legalább ennyire meglepő – ha nem meglepőbb –, hogy azóta sem vált méltatlanná arra, hogy így nevezzük. Pedig már nemcsak negyven, de ötvenéves is elmúlt!

Elle nemrég maga árulta el, hogyan őrzi fantasztikus alakját. A Get The Glossnak írt egy cikket arról, mit tesz meg rendszeresen a külsejéért, különös tekintettel lábai szépségének és vékonyságának megőrzéséért. Az 54 éves modell kiemelte, hogy sok vizet iszik, igyekszik mindig rendesen kialudni magát, emellett pedig a Vinyasa flow jógára esküszik.

Ha pedig úgy látja, lábai picit duzzadtabbak, akkor egy régi, jól bevált trükköt vet be: hanyatt fekszik a földre úgy, hogy lábait felemeli, és a falnak támasztja. Ez a „fordított helyzet” serkenti a vérkeringést, illetve csökkenti a lábakban a folyadék-visszatartást.

Ami a diétáját illeti, Elle ebben is nagyon körültekintő. Azt mondja, elég sok összefüggést lát alakja, főképp lábai szépségének megőrzése és az étkezésében beiktatott változások között. „Amikor változtattam az étrendemen, azt láttam és éreztem is a lábaimon. Amikor még ettem sót, cukrot és búzaféléket, nehezebbnek éreztem a lábamat, most viszont már nem ez a helyzet” – árulta el a szupermodell. Aki egyébként igyekszik minél tisztábban étkezni, és a lúgosító étrend híve.

A vízzel viszont nem ennyire óvatos, abból elég sokat fogyaszt minden nap, és szépsége érdekében is beveti: rendszeresen hideg és forró víz váltogatásával tusol le – olykor testradírt is alkalmaz, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket –, és sokszor élvezi a forró gőz, vagyis a szauna áldásos hatásait is.

Napi 20 perc is elég

Amikor nagyon elfoglalt, Elle csupán napi 20 perc mozgást iktat be alakja megőrzése érdekében. De ez is bőven elég. Edzője, James Duigan ugyanis egy olyan intenzív edzésprogramot dolgozott ki számára, melynek során nemcsak zsírt éget, hanem tartásjavító- és izomtömeg növelő gyakorlatokat is végez.

Hogy ez pontosan mit jelent? Guggolást, kitörést, fekvőtámaszozást és kardiózást, illetve egy speciális „lépkedős” gyakorlatot is. Két térdét egy gumiszalaggal aránylag szorosan összeköti, kissé behajlítja térdeit, kezét a csípőjére teszi, így lépked jobbra-balra, ezzel erősítve a combjait. Ha pedig ki kell hagynia az edzést, igyekszik többet mozogni a gyerekeivel, vagy aktívan kikapcsolódni: úszni, szörfözni és teniszezni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X