Főoldal > AKTUÁLIS > Istenes Bence: Vagány apuka vagyok!

Istenes Bence: Vagány apuka vagyok!

apaapukababagyereknevelésIstenes BenceUnicef
0

Írta:

Istenes Bence pontosan tudja, milyen sokat jelent kisfiának, Nátánnak, hogy csecsemőkora óta sokat foglalkozik vele.

“Sőt, már akkor beszéltem, hozzá, amikor az anyukája hasában volt, azt akartam, hogy hallja, szokja a hangomat. Amikor bementem érte a kórházba, mondtam a nővérnek, hogy nyugodtan adja oda, majd én megfürdetem, a kistestvéremet is mindig én mosdattam. Nem akarták elhinni, hogy ilyen bátor vagyok – mesélte a műsorvezető, aki Nátán hamarosan érkező kistestvérét is hasonló módon szeretné nevelni.  

Istenes Bence alighanem helyesen jár el: az UNICEF szerint a gyerekek életének első 1000 napja a legkritikusabb az agyuk fejlődése szempontjából, és egyre több a tudományos bizonyíték arra, hogy az apáknak ebben a folyamatban kulcsszerepük van.

Azok a gyerekek, akikkel az apukájuk rendszeresen foglalkozik az életük korai szakaszában, később jobban tanulnak majd és egészségesebb, boldogabb emberekké válnak, mint azok, akiknek ebben nem lehetett részük. 

“Nátánt folyamatosan én pelenkáztam, gyakran együtt is fürödtünk, beszéltem hozzá. Szerintem fontos, hogy egy gyerek megszokja az apja hangját, érintését. Nyilván én erősebben fogom mint az anyukája, velem lehet másként is játszani. Nátán tudja: apával szabad birkózni, boxolni, anyával nem. Most két éves és éppen biciklizni tanul, de a kormányt is szívesen forgatja, persze csak akkor amikor áll az autó” – mondta Istenes Bence, aki szerint nem kell burokban nevelni a gyerekeket.

“Örülök, hogy ilyen életrevaló srác lett, aki minden társaságban feltalálja magát. Semmit nem bántunk meg, a következő gyereket is hasonló szellemben neveljük majd. Vagány apuka vagyok, vagány a fiam is” – tette hozzá a műsorvezető.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X