Főoldal > AKTUÁLIS > Penelope Cruz egyszerűen elragadó

Penelope Cruz egyszerűen elragadó

divatJavier Bardemkülföldi sztárpenelope cruzpremierszínésznősztár
0

Írta:

A modern elegancia megtestesítője volt ebben a ruhában.

Európában már nyáron bemutatták a Loving Pablo című filmet (nálunk Escobar címmel – a szerk.), az Egyesült Államokba viszont csak október 5-én érkezik meg. Los Angelesben ennek kapcsán tartottak egy díszbemutatót a napokban, ahová az alkotókat és a film főszereplőit is meghívták – természetesen ott volt az Oscar-díjas színészpár, Penelope Cruz és Javier Bardem is.

A 44 éves színésznő egy asszimmetrikus türkiz színű ruhában mutatta meg a világnak, hogy milyen fantasztikus formában van.

Elmondása szerint gyerekei születése után a szoptatásnak köszönhetően nyerte vissza olyan hamar az alakját. „13 hónapos koráig szoptattam a fiamat, és a lányomat is így táplálom. De amikor eljön a nap, hogy abba kellene hagyni, elég nehéz… a szoptatás függőséget tud okozni” – fejtette ki nézeteit egy régebben készült interjúban Penelope.

És való igaz, hogy akik egyébként anyatejjel táplálják kisbabájukat, gyakran gyorsabban és látványosabban fogynak le a szülés után, mint azok a nők, akik nem így tesznek. A szoptatással ugyanis 200-500 kalóriát égethet el a kismama, amit azért a nap folyamán nem nehéz pótolni.

A szoptatás mellett a spanyol színésznőnek kedvenc mozgásformája, a tánc is segítségére volt abban, hogy a 2013 júliusában született Luna cseperedésével egyenes arányban nyerje vissza a vonalait. „Szeretem a balettet, de az edzőtermeket elég hamar megunom. Ez talán azért lehet, mert a táncot már hamarabb megszerettem, és hozzászoktam ahhoz a fegyelemhez, amit ez megkövetel. A balett kemény, de szerintem szórakoztató mozgásforma is egyben” – vélekedett korábban.

Az Oscar-díjas színésznő a pilatest, a sétát, a kocogást, az úszást és a jógát is nagyon szereti. Emellett azt vallja, hogy a házimunka is remek kalóriaégetés lehet. Ezzel kapcsolatban furcsa emlékeket őriz a gyerekkorából: „minden vasárnap takarítottunk, mindig zene szólt, és táncoltunk, néha meztelenül – nem voltunk hippik, inkább csak szabadok” – mondta.

Ami pedig az étkezéseket illeti, a sztár imádja a spanyol konyhát, ezért a mediterrán diéta szerint étkezik. „Mindig jóllakom, de arra figyelek, hogy egészséges hozzávalókból készült ételek kerüljenek a tányéromra. Olykor persze belefér egy kis gyorséttermi koszt is, mondjuk hetente vagy kéthetente egyszer” – tette hozzá.

Egészségtelenebb kedvencei helyett igyekszik egészségesebb alternatívákat választani, így például gyakran eszik barna rizst és mangót. Utóbbi biztosan szép emlékeket idéz számára azokból az évekből, amikor testvérével, Monicával a Mangónak terveztek ruhákat.

Ezen kívül az elmúlt évek során Penelope megtanulta, hogy jobban kell figyelnie az egészségére, mint például húszas évei elején tette. Nemrég állítólag letette a cigarettát, több vizet iszik, és arra törekszik, hogy mindig eleget aludjon. Ez most két kisgyerek mellett nem egyszerű számára, de mindig ott próbál egy kicsit pihenni, lazítani, ahol csak tud.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X