Főoldal > AKTUÁLIS > Selma Blair könnyes fotót posztolt betegsége kapcsán

Selma Blair könnyes fotót posztolt betegsége kapcsán

betegbetegségkülföldi sztársclerosis multiplexselma blairszínésznősztár
0

Írta:

Októberben jelentette be, hogy scelrosis multiplexben szenved.

Selma Blair lassan két hónapja jelentette be, hogy gyógyíthatatlan beteg: sclerosis multiplexben szenved. Nekünk úgy tűnt, a 46 éves színésznő összességében bátran és erősen néz szembe a betegségével, de aztán néhány napja könnyes szeméről posztolt egy képet az Instán, szívszorító sorokkal kiegészítve.

„Ez nem szükségszerűen betegségről és az annak kapcsán fellépő traumáról szóló poszt. Nem sajnálom magam az életben. Egyáltalán. Abban hiszek, hogy az összebogozódott nyakláncot ki kell bogoznunk, hogy újra hasznossá tegyük. De néha a csomók túl szorosak, és túl nehéz őket kibogozni. (…) Néha sírok. Elengedem. Remegek. Elengedem. Meditálok, elengedem azt is. És vannak napok, amikor ezt az egészet túl soknak érzem. Nem számít a kihívás. Ez a normális. Nekem” – írta a színésznő Instagramján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I had a dream. This morning. I had gone back to bed after meditating. I wasn’t feeling well. And then, the dream. I was with so many people I loved. I wouldn’t get out of bed. I was sad and weak. My hair was snagging on my rings and being pulled out in masses as I was trying to ask the gang where they were headed . I didn’t feel. The pulling of the hair. ..but I knew I looked scary to them. So I rallied. I followed. But was left behind. And lost. And knew, in this haze of a dream that I didn’t fit in with the living. I would find a way to die. This isn’t necessarily a post about disease and the trauma of that. I do not feel sorry for myself in life. At all. I believe in unraveling the necklace to make it useful again. And sometimes the knots are tight and difficult to undo. So we must be gentle with our traumas. Our selves. I cry. I release. I shake. I release. I meditate and release. And some days it can feel too much. No matter the challenge. This is normal. For me. But now I don’t self medicate with a drink as I did since childhood. I feel it. It hurts. And then the whispers of the demons retreat and I see the sky. And maybe crawl back in bed if I can. And I feel it more. Under the covers. Until the lesser darkness retreats fully and I am ready to wash my face. And find the light. With love. In sickness and in health. Selma. #thisislife #thisisok #yinyang

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés, Dec 1., 2018, időpont: 1:07 (PST időzóna szerint)

Selma egyébként évek óta figyel az egészségére: igyekszik szem előtt tartani az egészséges táplálkozást, és a rendszeres sport is fontos számára. Mindig is a szórakoztató edzésmódokat részesítette előnyben, mint például a tenisz vagy a kutyasétáltatás, ám kisfia születése után, 2011-ben valami egész mással nyerte vissza ilyen gyorsan az alakját.

A sztár a power walking segítségével lett napról napra csinosabb. Ez a mozgásforma intenzív gyaloglást jelent, melynek során lendületesen haladunk előre, kar-, láb- és fenékizmaink összehangolt munkájának köszönhetően. Az edzés javasolt időtartama 45-90 perc, és elképesztően hatékony: akár 500-600 kalóriát is elégethetünk vele egy óra alatt! Emellett feltölt energiával, de a gerincünk és az ízületeink számára sem jelent nagyobb megterhelést.

A színésznő még egy dologgal égette brutálisan a kalóriákat akkoriban, ez pedig nem más, mint a szoptatás. Ami nem is csoda, hiszen egy kismama a tejtermelés miatt akár napi 500 kalóriát is elégethet. Mások szerint viszont inkább az állhat a gyors fogyás mögött, hogy a sztár a szülés után visszatért diétájához, és ismét mérsékelni tudja a szénhidrátbevitelt, és nem fogyasztott cukrot.

Várandóssága idején viszont állandóan édességeket kívánt, elmondása szerint folyton palacsintát evett. „Egész nap ezt majszolom, persze gluténmentes formában, ami talán kicsit jobb, de nem sokkal. A palacsinta mellett még a grapefruitot kívánom egyfolytában” – árulta el Selma egy “pocakos” interjúban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X