Főoldal > AKTUÁLIS > Lady Gaga ruhájára nem találunk szavakat

Lady Gaga ruhájára nem találunk szavakat

divatgálakülföldi sztárLady Gagarodarteruhasztár
0

Írta:

Te mit gondolsz erről a ruháról?

Lady Gagát az utóbbi időben többnyire gyönyörű, elegáns ruhakölteményekben láttuk a különböző díjátadó gálákon, ahonnan egyébként nem mellékesen a Csillag születik című mozifilm egyik főszereplőjének megformálásáért, na meg a Shallow című dalért sorra hozta el a díjakat.

De úgy tűnik, ráunt a ruhacsodákra, és visszanyúlt korábbi, extravagánsabb ízléséhez. Na, nem azt a bizonyos húsruhát prezentálta újra (azért addig nem fokozta a kontrasztot), viszont a kommentelők szerint, hát, nemes egyszerűséggel szobalánynak öltözött a Daily Front Row Fashion Awards gálára. Mi nem is találunk szavakat erre a ruhára… neked mi a véleményed?

Bár a kamerák előtt magabiztosnak tűnik, Lady Gaga bizony elég sebezhető, és kapott is testi és lelki sebeket eddigi élete során. Mindössze 19 éves volt, amikor megerőszakolta őt egy producer. A dologról senki sem tudott, ő pedig próbálta kitörölni az agyából, de persze sehogy sem tudta. Aztán amikor szembenézett ezzel a dologgal, egy hatalmas, ronda szörnyeteget látott – ahogy ő fogalmaz.

A szembenézés a gyógyulás nélkülözhetetlen eleme, de Lady Gagának ez elég nehezen megy: poszttraumás stressz szindrómát (PTSD) állapítottak meg nála, ami azzal jár, hogy néha kábultnak érzi magát, máskor kifullad, megint máskor egyszerűen csak a semmibe bámul vagy elkezd sírni.

A világsztár abban is biztos, hogy a 19 évesen átélt trauma összefüggésben áll másik betegségével, az idegek fájdalmát okozó fibromyalgiával. Az orvosok pontosan nem tudják, mi okozza ezt a betegséget, de sokan egyetértenek abban, hogy a trauma gyakori kiváltóok lehet. Néhány további tényező súlyosbíthatja a betegség tüneteit, mint például a genetikai tényezők, illetve más betegségek. Lady Gaga esetében pedig a kemény fizikai igénybevételt jelentő turnézás is.

„Nagyon felzaklat, amikor az emberek azt hiszik, a fibromyalgia nem is valós dolog” – mondta az énekesnő. Majd hozzátette: szerinte a szorongás, a depresszió, a PTSD, a trauma és a pánikbetegség hozzájárul ahhoz, hogy az idegrendszer túlvezéreltté válik, és ez vezet az idegek tartós fájdalmához.

A világsztár azt is szeretné elérni, hogy az emberek legyenek egy kicsit együttérzőbbek azokkal szemben, akik nap mint nap krónikus fájdalmakkal néznek szemben, mert – és itt ismét őt idézzük – így is elég kemény, hogy minden nap úgy kell felkelned, hogy nem tudod, aznap vajon hogyan fogod érezni magad.

Ami Lady Gagát illeti, azt mondja, minden nap egyre jobban van, és nagyon hálás az orvosainak azért, hogy óvják egészségét és segítenek neki, hogy mindig színpadkész lehessen, amikor szükséges.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X