Főoldal > AKTUÁLIS > Egyszerű menüvel őrzi alakját a jordán királyné

Egyszerű menüvel őrzi alakját a jordán királyné

hírességjordán királyi családjordán királynékirálynékülföldi sztárraniasztár
0

Írta:

Rania királyné étrendjében nem csupán filléres ételek szerepelnek, de napi menüje nem is tekinthető igazán fényűzőnek.

Rania II. Abdullah jordán király 48 éves felesége, négy gyerek büszke édesanyja. És hát mi tagadás: elfoglalt nő, akit a világ legbefolyásosabb és leggyönyörűbb asszonyai közt tartanak számon. Nemcsak országa modernizálását és jövőjét viseli a szívén, hanem a nők és gyerekek sorsát is: számos alapítvány és nemzetközi szervezet vezető tisztségviselője, ahol napi szinten tesz a rászorulókért.

Diplomáciai érzéke is kiváló. Legutóbb épp Párizsba kísérte el a férjét, ahol a francia elnökkel és feleségével találkoztak – és szerintünk Rania biztosan lenyűgözte őket is.

A királyné szinte folyamatosan mozgásban van, egy dologhoz mégis nagyon ragaszkodik: egészséges napi menüjéhez. Bár megtehetné, hogy csakis a legdrágább és legfinomabb ételeket fogyassza, Rania beéri kora reggel egy kis áztatott dióval vagy mandulával, reggelire pedig tojásfehérjéből készült rántottával. Ebédre barna rizst és párolt halat fogyaszt, vacsorára pedig párolt csirkehús és zöldségek kerülnek a tányérjára. Emellett nagyon szereti a bárányhúst és a mediterrán konyha finomságait is – amikor lehetősége adódik, ezeket is örömmel fogyasztja.

Nem filléres menü, de nem is túl fényűző, ugye? Nos, azt nyilván megteheti, hogy a legjobb alapanyagokból készíttessen magának menüt, de nem hinnénk, hogy ennél jobban túlzásba vinné a dolgot.

Ami a nassolást illeti, Raniának elmondása szerint valósággal szenvedélye az étcsokoládé. Ezzel kapcsolatban mindig nehezen tart mértéket, ugyanis imádja a sötét kis kockák finom, kakaós ízét. Mivel mindig magas kakaótartalmú csokit majszol, már néhány kockával is csillapíthatja az édességek utáni sóvárgását, ráadásul ez a csokifajta sokkal kevésbé hízlal, mint a tejcsokoládé.

Mint azt fent már említettük, Rania elég aktív életet él. Ezt sportolással is kiegészíti: rendszeresen kocog és fut, emellett karatézik, pilatesezik és kick-boxol. Olykor pedig egy-egy aerobik órát is beiktat, illetve harcművészeti ismereteit is szereti továbbfejleszteni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X