Főoldal > AKTUÁLIS > Ezt jelenti Meghan és Harry kisfiának neve

Ezt jelenti Meghan és Harry kisfiának neve

gyermekHarry hercegkirályi családkülföldi sztárMeghan Marklesztárszülés
0

Írta:

Az már nem titok, hogy Meghan Markle és Harry herceg első közös gyermeke kisfiú, és az Archie Harrison nevet kapta, de vajon mit jelent a neve?

A kis Archie Harrison Mountbatten-Windsor május 6-án kora reggel jött a világra, szülein kívül az egész világnak hatalmas örömöt és izgalmat okozva. A névválasztás igen érdekes, hiszen a királyi családokban általában az a hagyomány, hogy valamelyik felmenőjükről nevezik el a legifjabb előkelőségeket, de Meghan Markle és Harry herceg – mint azt már megszokhattuk tőlük – ebben is szakítanak a hagyományokkal (bár Diana hercegnőnek volt egy Archibald nevű felmenője).

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a kisbaba neve is Archibald lett-e, vagy csak röviden Archie, de persze ez is sokakat érdekel – ahogy a név jelentése is. Az eonline.com a nameberry.com-ra hivatkozva azt írja, az Archie német eredetű fiúnév, melynek jelentése: “igazán bátor”. Továbbá, hogy 2017-ben ez volt a 18. legnépszerűbb fiúnév Angliában és Walesben.

Meghan – bár nem az az engedelmes, szabálykövető hercegné, mint amilyet a legtöbben vártak volna – korábban azt vallotta, neki sem a szabályok, sem a rutin nem nyűg. Sőt, ő eddig is úgy élt, hogy azt vallotta: a rutin igenis fontos. Szerinte egy zsúfolt napon is nyugodtabb és összeszedettebb leszel, ha pontosan tudod, mikor mi a dolgod, mit teszel vagy eszel.

Amikor forgatott, ébredés után rendszerint egy pohár langyos citromos vizet ivott, majd reggelire zabkását evett. Ez egész délelőttre feltöltötte őt energiával, és nem farkaséhesen esett neki ebédnél a svédasztalnak, hanem legtöbbször beérte egy salátával, vacsorára pedig általában egy tányér tésztát rendelt.

A hercegné hétvégenként általában omlettet reggelizik, tenger gyümölcseit ebédel és levest vacsorázik. Ha ideje engedi, ő főz, mert így pontosan tudja, hogy mi, illetve miből mennyi kerül az ételbe, amit megeszik.

A hercegné egyébként biztos, hogy nagyon vigyáz most magára, ugyanakkor rövidesen fontos lesz számára alakja visszanyerése. Ez valószínűleg nem is lesz olyan nehéz számára, mert kismamaként sem állt le a mozgással – ami egyébként régóta az élete része. Gyerekkora óta a jóga szerelmese, ami nem is csoda, hiszen anyukája jógaoktató. Így hát – ahogy ő is fogalmazott nemrég – ez a mozgásforma valósággal a vérében van.

És ő is biztos abban, hogy erejét, rugalmasságát, lazítási és összpontosítási képességét is kedvenc mozgásformájának köszönheti. Az pedig, hogy jól alszik és boldog embernek vallja magát, már „csak” egy kis plusz – vagy inkább nagy plusz –, amit a jóga adott neki.

Persze nemcsak a jógának köszönheti szuper alakját. Harry herceg felesége más mozgásformákat is szeret – például a futást –, emellett pedig az étkezésre is ügyel: próbál olyan tisztán étkezni, amennyire csak lehet.

Meghan próbálja kerülni azokat az ételeket, amikről észrevette, hogy a fogyasztásuk eltelítődik a gyomra, és lomhának érzi magát. „Hétköznapokon próbálom betartani a vegán étrendet, és amikor csak lehet, friss zöld smoothie-t iszom, de hétvégén is főleg halat és zöldségeket eszem. Ez nem jelenti azt, hogy mindig nemet tudnék mondani a kedvenc finomságaimra” – mondta.

Bizony: ő is tudja, hogy nem attól lesz boldog, ha csak halat eszik zöldségekkel, úgyhogy olykor megiszik egy pohár bort, vagy rendesen megszórja sajttal a tésztát, amit vacsorára választott magának. A lényeg szerinte is a mértékletességen van, nem pedig azon, hogy mindig minden finom falatot elutasíts.

Fotók: Getty, Instagram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X