Főoldal > AKTUÁLIS > 10.000 lépés az egészséges boldogsághoz (X)

10.000 lépés az egészséges boldogsághoz (X)

cipő
0

Írta:

A 60-as években indult el japánból ez a bűvös szám. Azt mondják, naponta ennyit kellene tennünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Soknak tűnik, de nem kivitelezhetetlen. Próbáljuk meg beiktatni ezt a napi sétát az életünkbe. Kipróbálhatjuk, hogy a munkahelyig vezető út egy részét gyalog tesszük meg, vagy, hogy lift helyett lépcsőzünk. Naponta elvisszük a kutyát sétálni. Persze mindig van kifogás, hogy nincs időnk, vagy éppen nincs kutyánk…

De a legnagyobb gond, hogy egyedül nincs kedvünk hozzá. Hát ne csináljuk egyedül!

Azt mondják Dánia a világ legboldogabb országa. Mi a titkuk?  Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója szerint, a válasz nem más, mint a hygge. Nem tudjuk lefordítani a kifejezést, mert úgy tartják a hyggét nem lefordítani kell, hanem érezni. Azért ha mégis meg szeretnénk magyarázni, azt mondhatjuk, jólétet, barátságosságot, otthonosságot, meghittséget, illetve ilyen hangulatú társas együttlétet jelent.

A hygge lehet meghitt családi, vagy baráti együttlét. Amikor beszélgetünk, ápoljuk kapcsolatunkat.

Hogyan is lehet ezt összekapcsolni a 10.000 lépéssel?

Hát nagyon egyszerűen. Építsük be a dán hygge életérzést a mindennapi életünkbe, és ötvözzük mozgással.

Visszatérve az előző példákra. A napi sétát tegyük úgy, hogy találkozzunk útközben 1-2 kollégával és sétáljunk együtt a munkahelyünkre, miközben egy jót beszélgetünk odáig. Vagy kísérjük el a kutyás barátunkat kutyasétáltatásra, ha nekünk nincs háziállatunk. Menjünk táncolni a barátnőkkel, és utána beszélgessünk egy jót. A családi ebéd előtt kertészkedjünk együtt mindannyian. Ezek persze nem annyira meghitt pillanatok, mint az igazi hygge, de azért jó alkalmak arra, hogy időt töltsünk azokkal az emberekkel, akik számunkra fontosak.

A mozgás és a közösség is kihat a boldogságunkra, így együtt pedig még hatásosabbak!

Hétvégente pedig szervezzünk túrázást a barátainkkal. Fedezzük fel a természet szépségeit, az együttlétek örömét, és mozgás élményét.

Mindehhez válasszunk Ecco cipőket.

Miért pont az Ecco?

  • Először is azért mert a dán életérzés, a cipőiken keresztül is hat ránk
  • Másodszor, mert 50 éves cipő készítői tapasztalattal rendelkeznek
  • Harmadszor, mert a maga sokszínűségével, tónusaival, formáival és szerkezetével a természet ihlette őket
  • Negyedszer, mert tudják, hogy a lábfejet mindig előnyben kell részesíteni, ezért olyan anatómiai formákat alkotottak meg, amelyek követik a természetes hajlatokat, és viseléskor a lehető legjobb tapasztalatot nyújtják

De a legfontosabb, hogy a természetes mozgást tartják a legfontosabbnak!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X