Főoldal > AKTUÁLIS > Melyik szőrtelenítési megoldást válasszam? (x)

Melyik szőrtelenítési megoldást válasszam? (x)

szőrtelenítés
0

Írta:

Sokfélék vagyunk, sokféle igénnyel. Egy dolog azonban közös lehet bennünk: minél hatékonyabban és gyorsabban szeretnénk eltávolítani a nemkívánatos szőrszálakat testfelületeinkről. Lássuk, milyen megoldások közül választhatunk.

Vannak olyan módszerek, melyek felületi szőreltávolító lehetőségek, ilyen például a borotva vagy különböző szőrtelenítő krémek. Mind-mind alkalmasak arra, hogy gyorsan eltávolítsák a szőrszálakat. Hatásuk csupán néhány napra szól, utána sajnos meg kell ismételni az eljárást.

Ennek egy tartósabb változata, amikor a szőrszálat a gyökerétől fogva távolítjuk el. Ilyen megoldás lehet a gyantázás, illetve az epilátor készülék használata. Itt akár hetekig tartó simaságot érhetünk szőrtípustól függően. Az epilátor készülékek választéka eléggé széles. Amit érdemes figyelembe venni vásárlás előtt, hogy még kényelmesebb legyen használat:

  • vezetékes vagy vezeték nélküli használatot szeretnénk?
  • vízálló-e a készülék?
  • van-e hozzá extra kiegészítő, ami hasznos lehet?
  • hány csipesszel rendelkezik?

Ezek a kérdések mind-mind abban segíthetnek, mi is az, amit igazán szeretnék, mi könnyíti meg leginkább az életem.

A Braun Silk-épil 9 SensoSmartTM epilátorait a gyártó intelligens szenzorral látta el. A készülék piros jelzés ad, ha túl erősen nyomják a bőrfelülethez. Segít, hogy az epilátort helyesen használjuk. Extra széles epilátor fejjel még több szőrszálat távolíthatunk el, lerövidítve a szőrtelenítési procedúrát.

Utolsó megoldásként szóba jöhetnek a tartós szőrtelenítő eljárások, például a villanófényes szőrtelenítő készülékek (IPL) használata. Az IPL apró fényimpulzusokat juttat a bőrfelszín alá, ami lelassítja az ott található szőrtüsző növekedését és az abban található festékanyag termelését. Érdemes figyelembe venni IPL készülék vásárlása előtt az egyéni igényeket, például azt, hogy milyen bőrtípusba tartozom. A túl világos vagy ősz szőrszálak esetén a készülék sajnos nem hozza meg az elvárt eredményt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X