Főoldal > SZÉPSÉG > 7 dolog, amit nem tudtál a szőrtelenítésről

7 dolog, amit nem tudtál a szőrtelenítésről

bőrborotvaepilátorszépségszőrtelenítés
0

Írta:

A szőrtelenítés már-már olyan természetes, mint a fogmosás, azonban a technika és a kínálat rengeteget változott az elmúlt évek folyamán. Most beavatunk azokba a szőrtelenítési újításokba, aminek minden bizonnyal jó hasznát fogod venni!

1. A férfi borotvák nem női használatra készültek

Elsőre teljesen ugyanolyannak tűnnek, de az az igazság, hogy élesebbek és erősebbek is a férfi borotvák pengéi, mint a női változatoké. Hogy miért? A pasiknak erősebb és durvább is a szőrzetük, mint neked, amiért érthető módon nagyobb szükségük van az karcosabb pengékre. Szóval, ha nem akarod megvágni magad a párod borotvájával, inkább használd a sajátodat – azt is csak kímélően, borotvahabbal!

2. A szőrtelenítő krémek hatékonyabbak, mint valaha

Egy friss, 2016-os kísérlet szerint, már rég nem olyan hatástalanok a szőrtelenítő krémek, mint tíz éve, amikor berobbantak a piacra. A régi összetevők tele voltak kémiai anyagokkal (kalcium- thioglikolsav; nátrium- hidroxid), amik könnyen irritálhatták az érzékeny bőrűeket, ráadásul az illatuk is borzasztó volt – ám a modern technológiáknak köszönhetően egyre kevesebb vegyszert kell alkalmazni a szőrtelenítő krémek gyártóinak.

3. Az otthoni gyantacsíkok legalább olyan jók, mintha szépségszalonban gyantáztatnál

A boltok polcain már mindenféle testrészre és bőrre való hideg-meleg gyantacsíkokat lehet venni – ráadásul ezek garantálják a pH semlegességet, a bőrirritációk elkerülését és tele vannak hidratálóval is! Ha kozmetikai szalonba mész, könnyen kikeverhetnek egy olyan mázat, amit a bőröd nem tolerál. Arról nem is beszélve, hogy nem kell feszengened, ha az intim testrészeidet szeretnél legyantáztatni: az otthoni használati útmutatókkal ugyanis pillanatok alatt pihe-puha bőrt varázsolhatsz magadnak!

4. Ma már könnyen véget vethetsz a szőrbenövésnek!

A szőrbenövés és a szőrtüsző-gyulladás attól keletkezik, hogy az elhalt hámsejteket nem távolítod el a bőrödről – így tulajdonképpen a bőröd „alá ragad” a következő, növekedésben lévő szőrszál. Hogy ezt elkerüld, hidratálj és használj testradírt minden szőrtelenítés után! Külön jó hír, hogy már szőrbenövekedést gátló krémek is vannak a piacon, amik fellazítják a bőröd pórusait!

27356002 - beautiful young woman shaving her legs.

5. A lézeres szőrtelenítés a leghatékonyabb módszer

Nagyjából egy évtizede robbant be a köztudatba a lézeres szőrtelenítés, ami sok fejlesztésen ment keresztül: manapság ez az egyik legbiztonságosabb és legkorszerűbb szőrtelenítő módszer. Fokozatosan vékonyítja el és világosítja ki a szőrszálakat, nem okoz bőrirritációt, és bármilyen életkorban lehet alkalmazni. A legjobb mégis az benne, hogy pár alkalom után a bőrben egyszerűen kihalnak a szőrtüszők és nem kell soha többé borotválkozással és gyantázással bajlódnod.

6. A szőrtelenítő krémek legjobban a száj fölötti „bajusz” vonalban működnek

A nők közel fele küszködik élete folyamán a szinte láthatatlan „bajusz” szőrtelenítésével, és ma már tudományosan is bizonyított, hogy a szőrtelenítő krémek a leghatékonyabbak ezen a területen. A szőrszálak itt sokkal lassabb iramban nőnek, mint más testrészen, így a krémeknek van idejük kifejteni a hatóanyagukat: átlagosan két héttel később kezdenek el újból felbukkanni a kínos szőrszálak.

7. Az epilátorok már közel sem okoznak olyan fájdalmat, mint pár éve

A ’80-as években a borotválás és gyantázás mixéből született az epilátor ami azonnal nagy népszerűségnek örvendett: gyors és hosszan tartó, hiszen a szőrszálakat egyenesen a bőr alatt tépi ki – viszont akkor még elég fájdalmas is volt. A mai modern gépeknek köszönhetően az epilálás ma már sokkal kevésbé fájdalmas: csupán egy-egy kis tűszúrásra vagy szúnyogcsípésre emlékeztet a használata, amihez hamar hozzá lehet szokni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X