Főoldal > EGÉSZSÉG > A bikinivonal borotválásának veszélyei

A bikinivonal borotválásának veszélyei

betegségbőrszőrtelenítés
0

Írta: and

Tudtad, hogy a kórházak sürgősségi osztályán a nemi sérülések második leggyakoribb

Tudtad, hogy a kórházak sürgősségi osztályán a nemi sérülések második leggyakoribb okozója a nem kívánt szőrzet helytelen eltávolítása borotvával vagy ollóval? Már a gondolat is rémes.

Borotválkozás közben a szőrtüszők kiemelkednek, ettől a felület egyenetlenné válik, így nagyobb valószínűséggel vágjuk meg magunkat. Ha ez megtörténik, nem csak fájni fog a seb, hanem teret engedünk a későbbi fertőzések lehetőségének is. Ugyanis amikor nyílás keletkezik, a külső baktériumok meghívást kapnak a véráramban való keringőre. Bármi, ami a bőrödön él, annak ott van a helye, nem szabad bejutnia a nyitott szövetdarabokon keresztül, mert így nagyobb a fertőzésveszély, mint normál esetben.

Ha már a borotválás mellett döntesz, mindig csak olyan területen használd az eszközt, amit látsz is. Ne feledd, hogy minél délebbre mész, annál több a finom bőr, a szőrtüszők pedig egyre gyakoribbak, például a szeméremdombon. Így sajnos fertőzést is könnyebben lehet kapni ezen a tájon. Tartsd be a szabályt: „Ha nem látod, hogy mit csinálsz, inkább ne csináld. Bízd inkább egy profira!”

Még valamire emlékeztetnünk kell: a szeméremszőrzet okkal van a helyén. Ha eltávolítod, teljesen megváltoztatod a szeméremajkak védelmi rendszerét, így a hüvelyed is nagyobb kockázatnak van kitéve a fertőzésekkel szemben.

Ha mégis a szőrtelenítés mellett döntesz, a borotváláson kívül szerencsére vannak más opciók is:

intimshave2.jpg ()1. Trimmelés

Olyan, mint a borotválkozás, de biztonságosabb. Egy kicsit borostásabb marad a terület, de legalább nem veszélyezteted a különösen fontos testrészeidet. A trimmelő hasonlít is a borotvához, bármelyik drogériában vagy nagyáruházban megvásárolhatod.

2. Szőrtelenítő krémek

A lúgos krémeket vagy habokat a bőr felületére kell kenni. Az eredmény gyors és sima: percek alatt eltűntetik a szőrt. Durva kémiai beavatkozás, ezért nagyon kell figyelni, hogy ne hagyd túl hosszú ideig a bőrödön. A genitáliák környékén sokkal érzékenyebb a bőr, ezért kifejezetten erre a területre specializálódott krémet használj!

3. Gyantázás

Fájdalmas, mert egy rántással távolítható el a szőr a tövétől. Jobb, mint az epilátor, mert egyszerre nagyobb felületen lehet vele dolgozni. A ragacsos gyantát rákenik a bőrödre, majd pár másodperc múlva gyors mozdulattal lehúzzák. A gyantázás nagyon népszerű, bár ez esetben is veszélyezteted a bőrödet, mert apró sérülések keletkezhetnek, és így a baktériumok bejuthatnak a szervezetbe. A kozmetikai szalonban legyen minden tiszta és higiénikus, ellenkező esetben nagy fertőzésveszélynek teszed ki magad.

4. Lézeres kezelés

A pulzáló lézerfény bejut a szőrtüszők alá, és közvetlenül ott öli meg a szőrszálat. Apró csípő fájdalmat érezhetsz, de a beavatkozás közel végleges. 3-7 alkalommal is meg kell jelenned 6 hetente, hogy a lehető legjobb eredményeket érhesse el a szakember. Eredetileg a világos bőrű, sötét szőrű embereknél volt hatásos a módszer, de az új technológiáknak köszönhetően már mindenkinek érdemes kipróbálni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X