Főoldal > SZÉPSÉG > Viszlát, szőr!

Viszlát, szőr!

borotvaepiláláslábszépségszőrszőrszálszőrtelenítés
0

Írta:

Eltávolítja-e bármelyik szőrtelenítési módszer a pár milliméteres szőrszálakat? Lehet-e az epilálás fájdalommentes? És a borotválkozástól valóban erősödik-e a szőr?

A Gillette Venus és a Braun a mítoszok helyett a tényekre, valamint a legújabb szőrtelenítési trükkök és technikák bemutatására helyezi a hangsúlyt.

Mítosz: A borotválkozástól megerősödik a szőr.

Tény:

A borotválkozás nem teszi vastagabbá vagy sötétebbé a szőrzetet, és gyorsabban sem nő tőle. A génjeink határozzák meg szőrszálaink színét, vastagságát, és növekedésének ütemét, nem a borotvánk.

Mítosz: A szőrszálaknak el kell érniük egy adott hosszúságot a gyantázáshoz és az epiláláshoz.

Tény:

Igaz, de nem a Braun borotvákra, mert ezek már a homokszem nagyságú szőrszálakat is képesek eltávolítani – a 0,5 mm-es szőrszálakat is nagyfokú precizitással kezelik. Ezzel szemben gyantázással csak a négyszer hosszabb, vagyis a 2 mm-es szőrszálakat lehet eltávolítani.

Mítosz: Az epilálás sajnos fájdalmas.

Tény:

A szőrszálak gyökerestül való eltávolítása – bármilyen módszert is választunk – mindenképpen fájdalommal jár, a meleg vízben történő epilálás azonban enyhíti a kellemetlen érzést. Ráadásul minél többet használunk epilátort, annál kevésbé érzünk fájdalmat, ugyanis a testünk egy idő után hozzászokik az érzéshez.

Mítosz: A fényalapú szőreltávolítás fájdalmas lehet.

Tény:

Fény alapú szőrtelenítési technikák több, mint 20 éve léteznek. Amikor a Braun elkezdett foglalkozni a villanófényes technológiával, biztonságos folyamatot és maximális hatékonyságot akart biztosítani. A fájdalom leginkább az eszköz helytelen használatából ered. Az IPL túl nagy intenzitással történő alkalmazása kellemetlenséget okozhat, ezért egy olyan érzékelő van a termékekben, amely méri a bőrtónust, és automatikusan ennek megfelelően állítja be a fény erősségét.

Mítosz: Nem lehet hosszútávú szőrtelenítő technikákat hatékonyan alkalmazni a szőrnövekedés átmeneti időszakában.

Tény:

Gyantázáskor ez az átmeneti időszak a szokottnál is hosszabbra nyúlik, ugyanis a gyanta csak a hosszabb szőrszálakat távolítja el hatékonyan. A fejlett, otthoni IPL technológia lerövidíti az átmeneti időszak hosszát azáltal, hogy látványosan és tartósan távolítja el a szőrszálakat.

Mítosz: A forró vízzel való borotválkozás hosszabb hatást eredményez.

Tény:

Ez részben igaz, ugyanis a szőrszálaknak merev, kemény szerkezete van, olyan erősek, mint egy rézhuzal, ezért tudjuk csak pengével elvágni őket. A szőrzet szerkezete azonban hidratálással lágyítható – a szőrszálak a vízben megdagadnak, rugalmasabbá válnak, és könnyebben el lehet őket vágni. Ha zuhanyzóban vagy fürdőkádban szőrtelenítesz, kevesebb energiabefektetéssel, kényelmesebben és gyorsabban borotválkozhatsz, így a borotvapengék élettartama is megnő. A borotvahabok és zselék használatának egyébként nagy előnye, hogy hidratálják a szőrzetet, befedik a bőrt, és segítik a borotvapenge könnyedebb siklását a bőrfelszínen.

Forrás: OpenCom


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X