Főoldal > AKTUÁLIS > Jennifer 50 kilót fogyott ketogén diétával, de nem ajánlja senkinek

Jennifer 50 kilót fogyott ketogén diétával, de nem ajánlja senkinek

fogyásketogén diéta
0

Írta:

Több mint ötven kilót fogyott a ketogén diétával Jennifer, de elmondta, miért nem ajánlja senkinek.

Jennifer Still egy év alatt több mint ötven kilót adott le a ketogén diétának és a rendszeres testmozgásnak köszönhetően. A ketogén módszer működött, mégsem próbálná ki soha többet.

A ketogén diéta egy szénhidrátokban szegény, zsírban gazdag étrend, melynek lényege, hogy a szénhidrátok megvonásával ketózisra, vagyis arra kényszerítse a szervezetet, hogy az energiaszint fenntartásához szénhidrátok helyett zsírt égessen el. A tipikus ketogén étrend során az elfogyasztott kalóriák 75 százaléka zsírból, 20 százaléka fehérjéből származik, és mindössze 5 százalékot tesznek ki a szénhidrátok.

Jennifer ennek látta a kárát, a sok zsírban gazdag ételnek köszönhetően az egekbe szökött a koleszterinszintje. Persze, ez egyénenként eltérő, a 35 éves nőnek azonban nem tett jót a sok zsír. De a legnagyobb gondot az jelentette, hogy amikor abbahagyta a diétát, és visszaállt a normális étkezésre, ismét elkezdtek rá felszaladni a kilók, éppen ezért nem ajánlja azt senkinek. Jelenleg olyan diétát követ, amiben igyekszik a zsírokat csökkenteni, és szénhidrátokból fogyaszt többet.

 

(Fotók: unsplash)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X