Főoldal > ÉV EDZŐJE > “Egy jó edző az ellenségeire is barátként néz”

“Egy jó edző az ellenségeire is barátként néz”

Az év edzőjeBiotechUSAedzőgrünfelder szilárdhitvallás
0

Írta:

2019-ben is keresi a Well&fit csapata Az év edzőjét! Talán épp a te edződ lesz az, vagy téged választanak meg a vendégeid? Bármi lehetséges!

A Well&fit csapata idén is szeretné megtalálni Az év edzőjét, akit 5+1 kategóriában keresünk:

  1. személyi edző: aki személyre szabottan készít edzésprogramot, levezeti az edzést, motivál, segíti a vendéget céljainak elérésében.
  2. csoportos órát tartó edző: aki változatos és izgalmas edzéseket tart kisebb-nagyobb csoportoknak, motivál, lelkesít, összefogja a csapatot, közösségé formál.
  3. prezenter: aki nagyközönség előtt tart órákat, fitneszeseményeken lép fel, vagy akinek a DVD-jére otthon is lehet edzeni.
  4. sportedző, futóedző: aki egyéni sportágban edzi sportolóit, vendégeit, edzéstervvel és tanácsokkal látja el őket. (pl. futás, úszás, kerékpározás, triatlon, vívás, judo, birkózás, crossfit stb.)
  5. csapatsport edző: aki összefog és irányít egy sportcsapatot (pl. kosárlabda, kézilabda, foci).

+1: év felfedezettje: Az edző, aki maximum két éve van a szakmában, de elhivatottságával, tudásával és lelkesedésével már most sokat tett vendégeiért. Ebben a kategóriában csak a szakmai zsűri szavaz, és oszt ki különdíjat.

És hogy milyen tulajdonságokkal bírjon Az év edzője? A pályázat apropóján szakembereket kérdeztünk.

Sorozatunk második villáminterjú alanya, Grünfelder Szilárd, edző!

“A legjobb edző legyen tisztában az alapokkal, és ne csak a nagy könyv, hanem a tapasztalatai alapján is dolgozzon (ismerje fel a különböző embertípusokat, és ne mindenkinek ugyanazt a sémát adja, amit betanult). Egy jó edző teljes testi, lelki, szociális jóléti állapotra hozza fel az adott egyént, aki majd kívül-belül elmondhassa magáról, hogy egészséges” – vallja Grünfelder Szilárd, edző, aki szerint egy jó edző tájékozott, jól motivál, és mindig tudja, hogyan kell kommunikálni a másikkal.

“A legjobb edző ugyanez, csak nagyon kicsi a hibalehetőség, általában tudja, mi a megoldás!  És ami a legfontosabb: önmagával harmóniában van, nem irigykedik a másikra, nincs ideje a konkurenciával foglalkozni, a munkája a hivatása, a kuncsaftjai a családja, az ellenségeire barátként néz” – mondta Grünfelder Szilárd.


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X