Főoldal > ÉV EDZŐJE > “Egy edző ne csak kalapács legyen!”

“Egy edző ne csak kalapács legyen!”

Az év edzőjeBiotechUSAedzőszilágyi mónika
0

Írta:

A Well&fit csapata idén is keresi Az év edzőjét! Talán épp a te edződ lesz az, vagy téged választanak meg a vendégeid? Bármi lehetséges!

Idén is keressük Az év edzőjét méghozzá 5+1 kategóriában:

  • személyi edző
  • csoportos órát tartó edző
  • prezenter
  • sportedző, futóedző
  • csapatsport edző

+1: év felfedezettje

De milyen egy jó edző igazi ismérve? Szakembereket kérdeztünk, szerintünk milyen tulajdonságokkal kell bírnia Az év edzőjének?

Sorozatunk következő villáminterjú alanya Szilágyi Mónika, edző!

Mitől jó egy edző? Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre lehetne nagyon röviden is válaszolni, azonban rendkívül összetett ez a téma és ráadásul szubjektív is.
Az emberek többségének nem ugyanazok a szempontok fontosak, amikor edzőt választanak. Egy dologgal azonban azt hiszem legtöbben egyetértenek: az edző legyen hiteles, legalább is a vendége számára. A hitelesség sok összetevős tulajdonsághalmaz , egyéni ki mit pakol bele.

Jó edzővé meg kell érni.

“A első és legfontosabb (tulajdonképpen alap) a magas szintű és sokrétű szakmai tudás, amelyből ki tudja választani, hogy éppen milyen edzésmódszert, eszközt alkalmazzon vendégénél. Különösen fontos ez egyéni edzések esetén, de csoportos oktatóként is kell tudni differenciálnia. Ne csak “kalapácsa legyen, és mindent szegnek nézzen”. Második a kiváló kommunikáció, és ide megint rengeteg dolog tartozik a jó kapcsolatteremtő képességtől elkezdve, a közösségi portálokon való aktív, de nem túlzó szakmai megnyilvánulásokon át, a vendéggel való kommunikációig szinte minden” – mondta Szilágyi Mónika, edző, aki szerint egy jó edző kicsit pszichológus is, hiszen a személyi edzők sok mindent megtudhatnak a vendégről, ha kellően nyitottak, érdeklődőnek, empatikusak. A vendégek bizalmukat adják cserébe, meghálálják a törődést.

“A jó edző fejlődik, folyamatosan nyomon követi a szakma változásait, képzi magát. Legfontosabb számára, hogy a vendégét maximálisan támogassa, segítse a céljai elérésében. Legyen motiváló.
Nem árt, ha mosolyog, barátságos, türelmes, következetes, és a vendég személyiségének megfelelően kemény.  A jó edző egy olyan mintát, értékrendet képvisel, saját életében is, amelyet szívesen követ a vendég” – vallja Mónika.


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X