Főoldal > DIÉTA > 90 napos diéta

90 napos diéta

0

Írta:

A 90 napos diéta népszerűsége adta az ötletet arra, hogy megreformáljuk a némileg elavult rendszert. Kialakításakor megtartottuk azon részeit, amelyek miatt sokan megkedvelték. Fontos változás, hogy módosítottuk azokat az elemeit, amelyek csökkentették a fogyás hatékonyságát, biztonságosságát. Ráadásként beépítettünk még néhány, a szervezeted salaktalanítását és zsírégetését is elősegítő módszert. Az étrendet tehát a jobb tápanyag-ellátottság, nagyobb […]

A 90 napos diéta népszerűsége adta az ötletet arra, hogy megreformáljuk a némileg elavult rendszert. Kialakításakor megtartottuk azon részeit, amelyek miatt sokan megkedvelték. Fontos változás, hogy módosítottuk azokat az elemeit, amelyek csökkentették a fogyás hatékonyságát, biztonságosságát. Ráadásként beépítettünk még néhány, a szervezeted salaktalanítását és zsírégetését is elősegítő módszert. Az étrendet tehát a jobb tápanyag-ellátottság, nagyobb változatosság érdekében még tökéletesebbé, könnyebben követhetővé alakítottuk, így született meg a 90 napos kimondottan súlycsökkentést eredményező étrend.

A diéta alapjai

Ezt az étrendet általában 90 napos időtartamra javasolják, de ha korábban eléred vele kitűzött célodat, az ideális testsúlyodat, a normális határokon belüli testtömeg-indexet (ami alá nem is ajánlott menned!), korábban is befejezheted. Az étrend folyamán a csökkent energia-bevitel és magas folyadékfogyasztás, valamint a pihentető napok hatására fokozódik az energiafelhasználás, és szervezeted is sokkal több zsírt éget el. Mindezek hosszú távon a testtömeg csökkenését idézik elő, és segítik az ideális testsúly elérését. Jó hír, hogy túlsúly esetén a fogyás vérnyomáscsökkentő hatású, és ez tapasztalható a 90 napos étrend követésekor is.

Hogyan kövesd?

  • A 90 napos étrend mára elavultnak tekinthető változatában a tej, tejtermék fogyasztása csak a fehérjenapon volt engedélyezett, így a létfontosságú fehérjéket a fogyni vágyók nem vitték be a szükséges mennyiségben. Azt is kifogásolhatjuk, hogy azok, akik ezt a diétát választották, csak minden negyedik nap fogyasztották el a vérképzéshez szükséges vasat, valamint a csontok egészségéhez elengedhetetlen kalciumot. Ha figyelembe vesszük, hogy a diétázók többsége hölgy, és a fogyás önmagában sem hat kedvezően a csontokra, a diéta sokak által ismert változata egyáltalán nem mondható hasznosnak. Az viszont bizonyított tény, hogy a 90 napos étrendet nagyon sokan megkedvelték, mivel betarthatónak és eredményesnek találták.
  • A korábbi étrend fehérjenappal kezdődött, ezt követte a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjnap következik, így követte egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A programban havonta egyszer víznapot kellett tartani, ami a gyümölcsnap után következett, utána pedig fehérjenap jött.
  • A WellnessCafe dietetikus szakértői által átalakított 90 napos étrendben a következő diéta-napok szerepelnek: fehérjenap, zöldségnap, gabonanap, gyümölcsnap, pihentető nap. Ezek elsősorban csak elnevezésükben térnek el a régi 90 napos diétából ismertektől. Nagyobb különbség a pihentető nap beiktatása, ami a tisztító étrendekhez hasonlóan, a korábbinál kíméletesebb módon, de az eddiginél gyakrabban biztosítja a folyadéknapot az étrendben. A délelőtt itt is gyümölcsre épül, ám azt kiegészíti a farkaséhség és gyümölcsök után gyakran jelentkező savtermelés-gyomorégés kivédése, és a magasabb vitamin, rost, ásványi anyag bevitel érdekében némi gabona is. Ugyanez a logika érvényesül a gyümölcsnapokon is (ez egyébként egyáltalán nem ritka kombináció a különböző tisztító kúrák idején). Abban sem változtattunk, hogy ebédre és vacsorára fogyasztható élelmiszerek megegyeznek.
  • A bőséges folyadékfogyasztás kutatások szerint a salakanyagok fokozott ürítésén túl elősegítheti a tömeg megtartását, illetve a fogyást, ezért a korábbinál nagyobb mértékben, előírásszerűen része az étrendnek az ivás is.
    Minden étkezéskor kötelező a 3 dl víz elfogyasztása!
  • Mivel a vitaminok és ásványi anyagok a tisztulás hatására is fokozottan ürülnek, így javasolt komplex multivitamin és ásványi anyag készítmény mindennapos használata. A végeredmény jobb tápanyag-ellátottság, nagyobb változatosság, és egy még tökéletesebb, könnyebben követhető étrend!
  • A kitűzött cél elérése, illetve a 90 nap letelte után sem szabad megfeledkeznünk az életmódváltásról, mivel ez a garanciája az évekig megtartott eredményeknek! Javasoljuk, hogy ennek érdekében próbáld ki a Wellness-étrend vagy a mediterrán diéta valamelyikét!

Ha szeretnéd tudni, hogy a 90 napos diéta neked segíthet-e a súlyod csökkentésében, és azt is elolvasnád, hogyan értékelik szakértőink ezt a diétát, töltsd ki Teljes állapotfelmérő tesztünket, és választ kapsz kérdéseidre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X