Főoldal > DIÉTA > Update-étrend

Update-étrend

0

Írta:

A diéta alapelve: A Schobert Norbi nevével fémjelzett Update-módszer az ételeket három csoportba osztja. Az 1-es kóddal jelölt ételek reggeltől lefekvésig fogyaszthatóak, ésszerű határok között, mennyiségi korlátok nélkül. Ide tartozik például a csirkepörkölt, a hagymás rostélyos vagy a tejfölös karalábéleves. A 2-es jelölésűek – például a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények, a francia saláta vagy […]

A diéta alapelve:

A Schobert Norbi nevével fémjelzett Update-módszer az ételeket három csoportba osztja. Az 1-es kóddal jelölt ételek reggeltől lefekvésig fogyaszthatóak, ésszerű határok között, mennyiségi korlátok nélkül. Ide tartozik például a csirkepörkölt, a hagymás rostélyos vagy a tejfölös karalábéleves. A 2-es jelölésűek – például a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények, a francia saláta vagy a székelykáposzta – csak délután három óráig fogyaszthatók. A 3-as kóddal jelölt ételeket déli tizenkét óra után tilos fogyasztani, ilyen például a csoki, a sütemények, a rántott hús. Ha a 3-as kóddal jelölt ételekről teljesen lemondasz, nagy eséllyel gyorsítod meg a fogyás folyamatát.

Hogyan kövesd?

  • Ha ebbe a diétába fogsz, előtte mindenképp töltsd ki állapotfelmérő tesztünket vagy tájékozódj szakértőinktől, és derítsd ki, nem okoz-e a receptek hozzávalóiban gyakran szereplő édesítőszer problémát a szervezeted számára!
  • Mielőtt belefognál a diétázásba, tájékozódj a netes fórumokon, vagy szerezd be a  Norbi Titok című könyv első és második kötetét vagy a Norbi Update 2006-os zsebkönyvet, ahol számtalan készétel és alapanyag update-kódja megtalálható. Tanulmányozd át a listát, esetleg ragaszd ki a hűtőre, hogy mindig szem előtt legyen, ha nassolni támad kedved.
  • Szerezz be otthonra minél többet az 1-es kódú finomságokból, hogyha megéhezel, ezekből tudj nassolni.
  • Keresd meg a listán a kedvenc ételeidet, és sorold be a kódok szerint!
  • Igyekezz naponta ötször enni!
  • Kerüld a cukros italokat, a light, aszpartam-mentes termékek viszont engedélyezettek.
  • Ha vegetáriánus vagy, ezt a módszert csak kissé átalakítva tudod alkalmazni.

Ha szeretnéd tudni, hogy az Update-étrend neked segíthet-e a súlyod csökkentésében, és azt is elolvasnád, hogyan értékelik szakértőink ezt a diétát, töltsd ki Teljes állapotfelmérő tesztünket, és választ kapsz kérdéseidre!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X