Főoldal > DIÉTA > Édes élet a WellnessCafe receptjeiben

Édes élet a WellnessCafe receptjeiben

0

Írta: and

  Ha már elkezdtetek megismerkedni a WellnessCafe oldalain található receptekkel, bizonyára észrevettétek, hogy az ízletesen elkészíthető ételek receptúráiban nem használunk mesterséges édesítőszert. A mesterséges édesítőszerek használata a cukorbetegek esetében természetesen kifejezett követelmény, és persze, aki szeretné a cukor helyett ezeket a szereket használni, az sem rekeszti ki magát a szuper programjainkból. Ezért a nektek készült, […]

 

Ha már elkezdtetek megismerkedni a WellnessCafe oldalain található receptekkel, bizonyára észrevettétek, hogy az ízletesen elkészíthető ételek receptúráiban nem használunk mesterséges édesítőszert. A mesterséges édesítőszerek használata a cukorbetegek esetében természetesen kifejezett követelmény, és persze, aki szeretné a cukor helyett ezeket a szereket használni, az sem rekeszti ki magát a szuper programjainkból. Ezért a nektek készült, és a későbbiekben készülő finomságok elkészíthetők mesterséges édesítőszerekkel is. Egészségetek és gyermekeitek, unokáitok szempontjából azonban szeretnénk benneteket arra buzdítani, hogy az édes ízt minél természetesebb úton próbáljátok elérni. A természetesség alatt elsősorban a gyümölcsök, zöldségfélék természetes édes ízére gondolunk. Jó lenne elérni a tolakodó édes ízek mellőzését, helyette pedig felismerni a valódi ízeket, melyek megdöbbentően mások, mint az aromákkal, ízesítőkkel pótoltak. Nem ígérjük, hogy elsőre elégedettek lesztek, és megbarátkoztok az édes íz kevésbé agresszív aromáival a természetes módon édesített ételek kóstolgatásakor, de az egészség érdekében mindenképp próbáljátok meg! Gyermekeiteknek is adjatok lehetőséget arra, hogy az üzletekben járva ne a túl édesített ételeket, cukrozott italokat és pudingokat akarják megvásároltatni veletek.

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mindenki az anyatej első édes cseppjein keresztül ismerte meg ezt a fontos ízt. A baj akkor kezdődött, amikor a szoptatás után, az első reszelt almához valamelyik anyuka – teljesen jóhiszeműen és gondoskodóan – édes kekszet vagy piskótamorzsát kevert, és így kínálta a szeretett csöppségnek! Aztán jöttek az egyre édesebb késztermékek, melyeket ma már hihetetlenül sokféle formában találhatunk meg a hipermarketek polcain. Sokan az időhiány miatt, mások kényelemből, a legtöbben pedig az erőteljes édes íz megszokása miatt választják ezeket a termékeket. Mivel a korszerű, egészséges étrend kialakításának az alapja a mértékletesség, ezért alkalmanként beilleszthetjük őket a napi menübe. Garantáljuk, hogy a legfinomabb ételeket úgyismerhetjük meg, ha a magunknak, illetve szeretteinknek válogatott alapanyagokból otthon készítjük azokat, hisz ezekbe szívünk–lelkünk benne van. Ezt még tetőzhetjük, ha a családtagok együtt varázsolnak, így a felnövekvő nemzedék jó példát láthat arra, hogyan tegye étkezéseit egészségessé és élvezetessé. Nagyon fontos az egészség megőrzésében a jókedv, a szeretetteljes légkör kialakítása, és ez megvalósítható főzés közben is (még ha időnként nagyobb a rendetlenség, vagy lemaradtunk egy filmről).

Szándékunk, hogy ezzel a bevezetővel az ételkészítés filozófiáját elsőként az édes íz területén segítsünk elsajátítani.

A WellnessCafe oldalain a továbbiakban cikkeket olvashattok majd a különböző mesterséges édesítőszerekről és egyéb édesítő anyagokról. Az édesítőszerekről olvasottakkal kapcsolatban kérdezzetek bátran szakértőinktől!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X