Főoldal > DIÉTA > Gyorsétterem egészségesen

Gyorsétterem egészségesen

0

Írta: and

Mindannyian jártunk már gyors éttermi láncolatok valamelyikében, és az óriási választékon is elcsodálkozhattunk. A menük és ételek–italok dömpingjében könnyen kiválaszthatjuk a legízletesebbnek gondolt harapni-, és innivalót. Azt többször is hangsúlyoztuk a WellnessCafe oldalán, hogy alapjában véve minden étel egészséges, de akkor és csak akkor, ha a mértékletességet követjük. Szakmai szemmel tekintve a gyorséttermekre, elmondható, hogy […]

Mindannyian jártunk már gyors éttermi láncolatok valamelyikében, és az óriási választékon is elcsodálkozhattunk. A menük és ételek–italok dömpingjében könnyen kiválaszthatjuk a legízletesebbnek gondolt harapni-, és innivalót.

Azt többször is hangsúlyoztuk a WellnessCafe oldalán, hogy alapjában véve minden étel egészséges, de akkor és csak akkor, ha a mértékletességet követjük. Szakmai szemmel tekintve a gyorséttermekre, elmondható, hogy akkor sem vétkezel, ha időnként valamelyik gyorsétkezdében költöd el az éppen esedékes ebédedet, vacsorádat. A kérdés leginkább az, hogy hányszor teszed ezt, és mit választasz, amikor sorban állva végignézel a kínálaton.
Ha hetenként egyszer éhséged elverésére beesel egy gyorsétterembe, az beléfér rohanó életünkbe! Még az sem probléma, ha ilyenkor hamburgerfélét, sült krumplit, salátát és desszertnek fagyit választasz.
Akkor mégis miért foglalkozunk ezzel a témával? Mert nem ez a jellemző! A gyorséttermek még éjjel is nyitva tartanak, és ilyenkor is jócskán van látogatójuk. Főként a fiatal felnőtt korosztály szeret órák hosszat elüldögélni ezeken a helyeken. Tehát épp a jövő nemzedék egészséges életmódja és az éppen kialakuló étkezési szokásai kerülhetnek veszélybe.

Mi a teendő?
A legfontosabb, hogy alaposan válogasd meg, mit eszel, és hogyan kombinálod össze a gyorséttermi menüt. Ha a hamburgerhez salátát, 100%-os gyümölcslevet, öntet nélküli fagyit, a sült krumplihoz pedig csirkés-, halas, öntet nélküli salátát eszel, light üdítővel vagy kapucsínóval, abból nem lehet baj!

A jövő nemzedékéért

0000504_1.jpg ()

Hogy a fiatalabb nemzedék idejében megtanulja, mit kell tenni az egészséges táplálkozásért, és tisztában legyen azzal is, hogy az elfogyasztott élelmiszerek honnan származnak, hogyan kerülnek az asztalra, hogyan kell elkészíteni őket, a McDonald’s egy különleges oktató jellegű, de élménydús tesztprogramot szervezett 2006. július 12-én általános iskolás gyermekek részvételével. A tesztprogram célja az volt, hogy a gyerekek körében népszerűsítse a salátát, megkedveltesse velük ezt az élelmiszercsoportot, s arra ösztönözze őket, hogy a későbbiekben több zöldséget egyenek. A gyerekek megismerkedhettek a „saláta útjával”: hogyan lesz a magból palánta, a palántából saláta? Kipróbálták a „saláta útjának” állomásait: magot vetettek, palántáztak, ráadásként pedig paradicsomot szedtek.
Az érdeklődők részére a McDonald’s dietetikus segítségével elkészített egy táplálkozási füzetet is, melyet alaposan átolvasva (pénztár melletti falipolcról beszerezve), szintén segítségetekre lehet. Gyerkőceitekkel együtt böngészve, akár meg is tervezhetitek a legközelebbi választást.

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X