Főoldal > DIÉTA > hatekony_fogyas_vezess_naplot

hatekony_fogyas_vezess_naplot

0

Írta:

Közös célA fogyókúrázók célja közös: leghőbb vágyuk, hogy esküvőre készülvén, a kiszemelt személy tetszésének elnyeréséért, egy szebb önmaguk megvalósításáért, egy számukra vágyott külső eléréséért vagy az egészségükért leadjanak pár kilót, és elérkezzen az a nap, amikor a tükör előtt állva végre boldogsággal, megelégedéssel tölti el őket a látvány. A célért sokan sokfélére képesek: vannak, akik önsanyargatásukkal […]

Közös cél
A fogyókúrázók célja közös: leghőbb vágyuk, hogy esküvőre készülvén, a kiszemelt személy tetszésének elnyeréséért, egy szebb önmaguk megvalósításáért, egy számukra vágyott külső eléréséért vagy az egészségükért leadjanak pár kilót, és elérkezzen az a nap, amikor a tükör előtt állva végre boldogsággal, megelégedéssel tölti el őket a látvány.
A célért sokan sokfélére képesek: vannak, akik önsanyargatásukkal a lelki válság határát súrolják, mások a koplalást vagy a rendszeres, szorgalmas sportolást, a szabályszerű étrend betartását választják módszerükként. Nem feladatunk eldönteni, hogy melyik módszer a legjobb! Bármelyik utat is választod, arra kell odafigyelned, hogy ne billenj ki egyensúlyodból, ne kezdj el megszállottan a mérlegre utalva élni, és ne létezz csak a kalóriamennyiségek bűvöletében. A módszer kiválasztásába tehát nem szeretnénk beleszólni, van azonban néhány tippünk, amelyek segítségével a fogyókúrád még hatékonyabbá teheted!

Segít a napló
Egy napló sokat segíthet abban, hogy a fogyókúrád alatti testi-lelki változásokat nyomon követhesd. Hisz bizonyára Te sem arra vágysz, hogy túlsúlyod leküzdve egy kedvetlen, szomorúsággal teli szempár nézzen vissza a tükörből rád. Lelki és testi egyensúlyod eléréséhez és megtartásához kell, hogy ne csak a kalóriákra és a mérlegre, de önmagadra is odafigyelj! A naplóbejegyzések, az ide került fotók elvezethetnek ahhoz, hogy egy kicsit külső személőként tekints önmagadra, és a kilók elleni küzdelem egyes lépcsőfokait magad is elemezhesd.

Mit tartalmazzon a diétás napló?

  • Azok a bűvös számok
    Ha szeretnéd, akár napról napra vezetheted naplódnak azon részét, ahová aktuális testsúlyod, derékméreted, csípőd és melled méretét jegyzed. Arra azonban jóformán semmi szükség, hogy naponta többször mérlegeld és centizd magad. Egy test – főleg, ha női szervezetről van szó – 24 óra leforgása alatt akár 3-4 kilónyi különbséget is mutathat (főként akkor, ha menstruálsz, vagy valami miatt a folyadékot túlzottan elraktározza szervezeted). Ha rendszeresen figyeled a naplódnak ezt a részét, megfigyelheted tested ciklikus változásait, rájössz majd arra is, hogy 1-2 kiló felszedése nem feltétlenül jelenti azt, hogy még drasztikusabban kell fogyókúráznod, hanem épp arra szólít majd fel egy idő után, hogy jobban odafigyelj arra, mennyit iszol, és arra, hogy jól működik-e az emésztésed.
  • Ételek, amikről nem tudsz lemondani
    A legjobb, ha saját menüt állítasz össze magadnak, lehetőleg olyat, amit könnyen, életformádnak megfelelően tudsz alakítani. Ha egész nap az irodában ülsz, válassz olyan ételeket, amiket előző nap vagy a hétvégén el tudsz készíteni. Az így összeállított menütől természetesen eltérhetsz, ha úgy alakul. Az a fontos, hogy egyetlen falat csoki, egyetlen gombóc fagylalt miatt sem szabad rosszul érezned magad!
  • Élmények a fogyókúrád során
    Tölts meg akár egész oldalakat is a fogyókúrádhoz kapcsolódó élményekkel, írd meg, hogy mit ettél, mennyit mozogtál, melyik nap hogyan érzed magad a bőrödben, milyen a hangulatod. Ezek lesznek azok az információk, amiket vissza-visszakereshetsz majd. Tested méreteivel párhuzamosan figyelve elemezheted, hogy amikor kevesebbet mozogtál, vagy egyáltalán nem mentél el tornázni, változott-e a testsúlyod, amikor jobban odafigyeltél arra, hogy mit eszel és mennyit iszol, változott-e a közérzeted
  • Fotók magadról
    Keress egy olyan képet magadról, ami vidámságot, elégedettséged sugároz. Legyen ez az a kép, amivel a naplód indul, és nap, mint nap fogad téged. A naplódba a fogyókúrád első napján készült képet is tehetsz, aztán időről időre – hogy látható legyen a változás – kövesd nyomon további képekkel a alakulásodat, formába kerülésedet.
  • Szakácskönyv
    Egy diétás napló arra is jó hely, hogy összegyűjtsd benne kedvenc receptjeid, és ne kelljen állandóan újra és újra összeszedned innen-onnan, papírfecnik közül és elkopott, régi szakácskönyvek mélyéről kedvenc ételeidet. Ha barátnőidtől is begyűjtöd a nekik bevált recepteket, a közös célt közösen érhetitek el!

Ha még ma szeretnél naplóírásba fogni, válaszd a WellnessCafe Online naplóját! Írj blogot, oszd meg másokkal is sikereidet, tapasztalataid! Kattints és vezess naplót!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X