Főoldal > DIÉTA > Egy cseppnyi figyelem a WellnessCafétól

Egy cseppnyi figyelem a WellnessCafétól

0

Írta:

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi napján, a WellnessCafe standján sokan megfordultak, és kitöltötték a dietetikus szakértőink – Laki Anita és Tihanyi András – által összeállított kérdőívet, melyben a cukorbetegek életmódjával kapcsolatos hitekre-tévhitekre igyekeztünk felhívni a figyelmet. Te tudod a választ? Vajon egészségesebb-e a zsemle a kenyér helyett egy cukorbeteg számára? Bármilyen fogyókúrát választhat egy cukorbeteg, ha […]

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi napján, a WellnessCafe standján sokan megfordultak, és kitöltötték a dietetikus szakértőink – Laki Anita és Tihanyi András – által összeállított kérdőívet, melyben a cukorbetegek életmódjával kapcsolatos hitekre-tévhitekre igyekeztünk felhívni a figyelmet.

Te tudod a választ?

  • Vajon egészségesebb-e a zsemle a kenyér helyett egy cukorbeteg számára?
  • Bármilyen fogyókúrát választhat egy cukorbeteg, ha fogyni szeretne?
  • Általában elmondható-e, hogy a diabetikus termékek energiaszegényebbek, mint a nem diabetikusak?

A kérdésekre adott válaszok alapján kiderült, hogy a legtöbben sajnos igencsak rosszul tájékozottak a cukorbetegek táplálkozásával, életmódjával kapcsolatban. Azt ne firtassuk miért, inkább tanuljunk belőle! Igen, a tanulásra is volt lehetőség standunkon! Aki ugyanis kérte, annak kielemeztük a válaszait, és segítettünk neki a magyarázatokkal. Igyekeztünk mindenkinek a lehető leggyorsabban kiegészítést, korrektebb tájékoztatást nyújtani, de bizony ez időbe telt, így akár a hosszú sor végén állva is türelemmel kellett várni a személyes tanácsadásra. Sokan most értették meg, hogy bizony sok–sok kérdést kell feltennünk a pontos információkért, megfelelő adatokkal alátámasztva.

Hogyan vélekedtek az egészséges életmódról, az egészségről az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Családi napjára látogatók? A körkérdésünkre adott válaszokból kiderül! Nézd meg a videót!

A kiállításokon megszokott cukorkák, apró édességek helyett zöld almát és narancsot osztottunk ki azok között, akik kitöltötték a kérdőívet.

Bár az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett rendezvény célja az volt – s ezt Erős Antónia, a szervezet alapítója is hangsúlyozta a WellnessCafénak adott interjújában-, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegségre.

Nézd meg most a videót!

Ennek ellenére többen nem cukorbetegként, hanem a megelőzéshez megfelelő információk gyűjtése miatt érkeztek. A megelőzés módszereire kíváncsiak mellett pedig túlsúlyosak, elhízottak és ételallergiásak is megtaláltak bennünket kérdéseikkel, és kaptak támogatást, ötleteket ahhoz, hogy egészségesebben táplálkozzanak.

Tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy sajnos még mindig kevés érintett jut el dietetikushoz. A cukorbetegek többé–kevésbé önállóan kialakított, vagy háziorvos által egyhangúra megszabott étrend szerint élnek, a szokásos szűrések-mérések mellett csak kevéssé figyelnek arra, hogy mit és mennyit esznek. A hozzánk fordulók több mint a fele nem is tudott arról, hogy neki joga lenne dietetikai szaktanácsadásra. Ha úgy érzed, hogy cukorbetegként bizony lenne mit javítani a táplálkozásodon, fordulj a WellnessCafe dietetikusaihoz bizalommal!

Kérdezek Tihanyi András dietetikustól!

Laki Anita dietetikustól szeretnék kérdezni!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X