Főoldal > DIÉTA > Finom vonalak – ízletes ételek

Finom vonalak – ízletes ételek

0

Írta:

  Játssz velünk és nyerd meg a 10 GI-étrendről szóló könyv egyikét! Játszani szeretnék! Élvezzük az életet alacsony GI-értékű ételekkel! Étrend, ami karcsúsít, energiával tölt fel, egészségessé tesz és még ízletes is? Nem túlzás, a GI-rendszer megalkotói felvették a harcot az egészségre káros divatdiéták ellen, és egy valóban hatékony és egészséges rendszert állítottak fel. A […]

 

Játssz velünk és nyerd meg a 10 GI-étrendről szóló könyv egyikét! Játszani szeretnék!

Élvezzük az életet alacsony GI-értékű ételekkel!

0001086_1.jpg ()

Étrend, ami karcsúsít, energiával tölt fel, egészségessé tesz és még ízletes is? Nem túlzás, a GI-rendszer megalkotói felvették a harcot az egészségre káros divatdiéták ellen, és egy valóban hatékony és egészséges rendszert állítottak fel.

A glikémiás index kutatásának egy elismert szakembere magyarázza el, mi is ez valójában, és azt, hogy miként tudunk teljes életet élni az alacsony GI-vel. Bebizonyosodott, hogy segítségével sokat tehetünk a cukorbetegség megelőzése és kezelése érdekében. Emellett fontos szerepet játszik a szív egészségének megőrzésében, a testsúly csökkentésében és általában az egészséges életmód kialakításában.

0001086_2.jpg ()

Tegyünk egy próbát, és lássuk ezt a gyönyörűen illusztrált könyvet, amit igazi öröm nézegetni és lapozni. Az ember szinte azonnal kedvet kap egy jó főzőcskézéshez, és ahhoz, hogy szép sorjában az összes ételt megfőzze.

Ha kíváncsi vagy, mi lehet egy igazi mediterrán halleves titka, és szeretnél egy isteni házi müzlit összedobni reggelire, esetleg a tészták rettenthetetlen rajongója, a vegetáriánus konyha rajongója vagy? Ebben a 150 darab, alacsony GI-s receptet tartalmazó gyűjteményben bármilyen alkalomhoz illő étel megtalálható – ha ezek alapján állítod össze étrendedet, szervezeted segítőtársává válhatsz anélkül, hogy sanyargatnod kellene magad.

AZ ALACSONY GI-ÉTREND ELŐNYEI
– jobb vércukorszint
– jobb vérkoleszterinszint
– élénkség
– magasabb energiaszint
– könnyebb testsúlykontroll
– a szívmegbetegedések, a felnőttkori 2-es típusú diabétesz és bizonyos rákbetegségek kockázatának csökkenése.

AZ ALACSONY GI ELŐNYE A GYAKORLATBAN

0001086_3.jpg ()

Ha megeszünk egy fehér kenyérrel készült sonkás-salátás szendvicset ebédre, utána egy gyümölcsszeletet és megiszunk egy sportitalt (ezek mind magas GI-értékűek), annak ellenére, hogy először jóllakottságot érzünk, valószínűleg két órán belül újra megéhezünk majd.
Ellenben ha egy tömör, teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicset egy almaés egy kis pohár joghurt követne (mind alacsony GI-értékűek), akkor az éhségérzet három-négy órán keresztül nem jelentkezne újra.
A két ebédnek hasonló az energiamennyisége, noha a bennük lévő szénhidrát-típusok igen eltérő vércukor-reakciókat eredményeznek, ez részben megmagyarázza, miért nyújt tartósabb jóllakottságérzést az egyik, mint a másik.

A könyv szerzője dr. Susanna Holt, tapasztalt dietetikus azt követően kezdett el érdeklődni a táplálkozástudomány iránt, miután megtapasztalta, hogy az ételek milyen erőteljes hatással lehetnek teljesítményünkre és hangulatunkra. A szerző 15 éve foglalkozik GI kutatással.

Aréna 2000 Kiadó – WELLNESS-KÖNYVEK SOROZAT
Szerző: Dr. Susanna Holt
Ár: 3990HUF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X