Főoldal > DIÉTA > Gabonapelyheket teszteltünk – Mi van a dobozban?

Gabonapelyheket teszteltünk – Mi van a dobozban?

gabonapelyhektesztelés
0

Írta:

Kellog’s Special Red Fruit Amikor kibontottuk a dobozából, rögtön fellelkesültünk látva, hogy milyen sok és hatalmas szemű piros gyümölcs van benne. Főként szárított málna és eper bújt meg a tasakban – ám a pelyhek íze elsőre mégsem tűnt túl gyümölcsösnek.Azután rájöttünk: a titok az, hogy meg kell várni, amíg a szárított gyümölcs egy kicsit megszívja […]

Kellog’s Special Red Fruit

0005481_1.jpg ()

Amikor kibontottuk a dobozából, rögtön fellelkesültünk látva, hogy milyen sok és hatalmas szemű piros gyümölcs van benne. Főként szárított málna és eper bújt meg a tasakban – ám a pelyhek íze elsőre mégsem tűnt túl gyümölcsösnek.Azután rájöttünk: a titok az, hogy meg kell várni, amíg a szárított gyümölcs egy kicsit megszívja magát tejjel vagy joghurttal  és akkor intenzívebb lesz az ízhatás. Kipróbáltuk: tejjel a legfinomabb. (Természetesen zsírszegénnyel, hogy a lelkiismeret-furdalás ne árnyékolja be az élményt!) Sőt, önmagában is bátran ropogtathatod!

Általunk fellelt ára: 999 Ft

Összességében: 5/3,5

0005481_2.jpg ()

Fit&Activ Ideal Flakes Red Fruit

Ahogy kivesszük a dobozból és kinyitjuk a tasakot, láthatjuk: ez pont úgy néz ki, mint a Kellog’s terméke! Viszont az ízében intenzívebben érezni a gyümölcsöt. Ízvilága gazdag: rágcsálás után érdekes, kissé fanyar utóízt érezhetünk, miközben a pehely  íze  enyhén sós. Ha kis mézzel vagy édesítőszerrel ízesítjük, igazán finom reggeliző pelyhet kapunk. A vizsgált termékek között ez a termék nyerte a  nem olyan kitüntető „legmagasabb szénhidráttartalmú pehely” címet. Ráadásul a kalóriaértéke is a magasabbak közé tartozik.

Általunk fellelt ára: 629 Ft.

Összességében: 5/3,5

Weetabix Fruit & Fibre

0005481_3.jpg ()

A Weetabix gyümölcsös gabonapelyhe igazi, téli reggelekre való finomság. Édeskés, a banáníz és a kókusz hangsúlyos benne. Mi egy kis fahéjízt is éreztünk rajta.  Ezen kívül még almadarabkák is vannak benne, ezt  kevésbé érezni, de mit sem változtat a lényegen: egyszerűen isteni! Vitaminnal és vassal dúsított, teljes kiőrlésű gabonapehely, nagyon magas rosttartalommal.

Általunk fellelt ára: 999 Ft

Összességében: 5/5

0005481_4.jpg ()

Cerbona – Gyümölcsös gabonapehely

Noha a cerbona termékeit mindig nagyon szeretjük, ez most kis csalódást okozott. A visszafogott és ízléses csomagolás sugallta málnadarabkák ellenére viszonylag kevés a gyümölcstartalma, legalábbis az ízén nem annyira érezni. Ettől eltekintve finom, de egy gyümölcsös gabonapehelynél  ez bizony nem lehet az egyedüli szempont. Alacsony  kalóriatartalmú, de csak mértékkel falatozz belőle, mert bővelkedik  szénhidrátban.  Kedvező árfekvésű termék.

Általunk fellelt ára: 479 Ft (250 g)

Összességében: 5/3,5

Nestlé Fittness&Fruits

0005481_5.jpg ()

Ez a pehely a  a mazsolán kívül olyan egzotikus gyümölcsöket is tartalmaz, mint a papaya vagy ananász – legalábbis a doboz tanúsága szerint. Sajnos, a kóstoláskor ez egyáltalán nem derült ki. Ha a gyümölcstartalma  magasabb volna, akkor összességében  verhetetlen lenne, mert a pehely íze önmagában, simán vezeti a mezőnyt.  Összességében finom, magas a rosttartalma, hozzáadott vitaminokat tartalmaz, és a legalacsonyabb kalóriaértékű termék az összes reggeli finomság között.

Általunk fellelt ára: 699 Ft.

Összességében: 5/4,5

Lássuk mennyi szénhidrátot, élelmi rostot, hozzáadaott vitamin – és ásványi anyagot tartalmaznak az általunk  tesztelt pelyhek: 

 

 

Energiatartalom 100 g termékben

 

Szénhidrát 100 g termékben

 

Élelmi rost 100 g termékben

 

Hozzáadott vitamin, ásványi anyag

Kellog’s

374 kcal

76 g

3 g

Nátrium, C, B1, B2, B6, B12, vitamin, folsav, kalcium

Fit&Activ- Ideal Flakes Red fruit

382 kcal

86,3 g

4,4 g

Niacin, E, B5, B6, B2, B1, B12 vitamin, folsav, kalcium, vas

Weetabix

368 kcal

69, 1 g

7,7 g

B1, B2, B5, B6, B12, niacin, folsav, vas

Cerbona – Gyümölcsös fitt reggeli

365,5 kcal

81,5 g

a gyártó nem tűntette fel

a gyártó nem tűntette fel

Nestlé – Fitness & fruits

353 kcal

77,4 g

4,8 g

E, B1, B2, B6, B12 vitamin, niacin, pantoténsav, foszfor, kalcium, vas


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X