Főoldal > DIÉTA > levessel_kezdd_a_helyes_taplalkozast

levessel_kezdd_a_helyes_taplalkozast

0

Írta:

Pedig remekül beilleszthető a helyes táplálkozásba, melyet a táplálkozási szakemberek véleménye is alátámaszt. Miért is érdemes levest fogyasztani? A legkézenfekvőbb válasz, mert ízletes és olcsó, de ezen kívül számos érv is szól mellette.A leves értékes szervezetünk számára, hiszen minél több zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz, annál magasabb a rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma. Gazdag ízanyagokban, isteni az illata, […]

Pedig remekül beilleszthető a helyes táplálkozásba, melyet a táplálkozási szakemberek véleménye is alátámaszt.
Miért is érdemes levest fogyasztani?

0005813_1.jpg ()

A legkézenfekvőbb válasz, mert ízletes és olcsó, de ezen kívül számos érv is szól mellette.
A leves értékes szervezetünk számára, hiszen minél több zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz, annál magasabb a rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma.
Gazdag ízanyagokban, isteni az illata, javítja az étvágyat, kedvező hatással van az emésztésünkre, segít szervezetünk folyadékigényének kielégítésében. Az elegendő folyadék elfogyasztása egyebek között megkönnyíti az emésztést, és segít kiüríteni a káros salakanyagot is a szervezetünkből.
Az alacsony energiatartalmú levesek, a táplálkozásukra odafigyelők számára is megfelelőek, mert rost- és folyadéktartalmuknál fogva magas a telítőképességük, vagyis csökkentik az éhségérzetet és szabályozzák az étvágyat. E mellett szökséges tápanyagokat juttatnak az emberi testbe. Egy tányér leves általában 100-150 kcal-t tartalmaz, elkészítési módtól függően, mely egy átlagos tömegű és aktivitású ember napi energiaszükségletének 5-6 %-át fedezi.
Ásványi sók, flavonoidok, antioxindánsok és vitaminok is kerülnek velük a szervezetünkbe.
Szerencsére a legtöbb leves változatosabbnál változatosabb zöldségekből készül, így közelebb kerülhetünk a táplálkozásszakértők által ajánlott napi 200-400 g zöldség fogyasztásához is. A gyerekeinket is egyszerűen rá lehet vele szoktatni a rendszeres zöldség fogyasztásra, amely majd fontos szerepet tölt be a későbbi táplálkozásában is.

És ami még mellette szól:
Nem kell mesterszakácsnak lenni, hogy elkészítsünk egy finom és tápláló levest. Manapság ugyanis remek kész levesek kaphatóak a kereskedelemben. Ezeket akár irodai körülmények között is elkészíthetjük.

0005813_2.jpg ()

Egészséges táplálkozás
Étkezzünk rendszeresen, lehetőleg napi öt alkalommal kis adagban, és fogyasszunk 1,5 – 2 liter folyadékot. Ezért kezdjük az ebédet egy levessel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X