Főoldal > DIÉTA > Nassolás a wellness jegyében

Nassolás a wellness jegyében

0

Írta:

Fit&Activ – Vörös áfonyás müzliszelet Hmmm, fincsi. Noha a csomagoláson az a felirat áll, hogy áfonyás, a képre pillantva inkább málnára gondolhatnánk, és ez a benyomás az első falat után még erősebbnek tűnik. Nem baj, a málnát is szeretjük! Ropogós, kicsit szörpi ízű, enyhén savanykás és édes egyszerre, nagyon jó! Ráadásul teljes kiőrlésű gabonából készült, […]

Fit&Activ – Vörös áfonyás müzliszelet

0004601_1.jpg ()

Hmmm, fincsi. Noha a csomagoláson az a felirat áll, hogy áfonyás, a képre pillantva inkább málnára gondolhatnánk, és ez a benyomás az első falat után még erősebbnek tűnik. Nem baj, a málnát is szeretjük! Ropogós, kicsit szörpi ízű, enyhén savanykás és édes egyszerre, nagyon jó! Ráadásul teljes kiőrlésű gabonából készült, ami a tudatos vásárlónak bizony fontos. Hozzáadott cukrot és mézet is tartalmaz, ami viszont szintén fontos lehet. A csomagolása ízléses: szép, rózsaszínes, nőcis, szinte magától beugrik a női vásárlók kosarába. Egy szelet 92 kcal-t tartalmaz.
Fellelt ár: 49 HUF
Összességében:5/4,5

Tesco – Value Erdei gyümölcsös müzliszelet johurtos bevonattal

0004601_2.jpg ()

Brrr, borzasztóan édes, olyan, mintha nem joghurttal, hanem cukormázzal vonták volna be. Az erdei gyümölcsízből vajmi keveset lehet érezni, mintha csupán valami gyenge aromát tartalmazna, a valódi gyümölcsöt hírből sem ismeri. Érdekes módon végül az utóíze teszi eggyel jobbá. A javára írható, hogy a csomagolása tetszetős, nem a szokásos, kék-fehér tescos rabruhát adták rá, ellenben ettől az íze nem lett finomabb… Ráadásul a mezőny legmagasabb kalóriatartalmú terméke: egy szelet 152 kcal-t tartalmaz. Volna még mit javítani rajta…
Fellelt ár: 39 HUF
Összességében: 5/2

Nestlé – Fitness szelet

0004601_3.jpg ()

Nagyon finom, natúr, ropogós. Enyhén karamell ízével csábít, ez persze azt sugallja, hogy hozzáadott cukorral készült. Ez igaz is, ennek ellenére a kalóriaértéke nem magas: 90 kcal-t tartalmaz egy szelet. Aki szereti a Nestlé Fitness reggeli müzlijét, az a szeletben sem fog csalódni: hasonló ízvilágú termék, s ezt a csomagolása is sugallja. Teljes kiőrlésű búzából készül, hozzáadott vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Egészséges nassolnivaló lehet tízóraira vagy ebéd után.
Fellelt ár: 79 HUF
Összességében: 5/5

Cerbona: Norbi – Gyümölcsös

Hááát, nem győzött meg, noha a csomagoláson az áll, hogy gyümölcsös, ezt a kóstolás után csak nagyon enyhén lehetett érezni. Összességében olyan cerbona szeletnek tűnik, amiből kivonták az ízeket. Lehet, hogy azért, mert így készült? Noha nagybetűkkel ráírták, hogy fruktózzal ízesített, azért attól az még cukor, ezt egy rutinos WellnessCafe olvasó bizony tudja… Külcsín: nem túl szép, a narancssárgás csomagoláson is lenne mit javítani. A kalóriaértéke mindenesetre legalább alacsony: egy szelet 82 kcal-t tartalmaz.
Általunk fellelt ára: 74 HUF 
Összességében: 5/3

Corny – Gyümölcsös (Big)

0004601_4.jpg ()

Kicsit nehéz kibontani, de megéri. Nagyon finom! Enyhén savanykás, természetes gyümölcsízű, nagy, szárított áfonyaarabokkal.
Csomagolása szép, de nehezen lehet kisilabizálni a hátulján, hogy mit tartalmaz, és mennyi kalória van benne. Sőt, ez utóbbit csak oroszul és ukránul tüntették fel a gyártók, úgy tűnik, tőlünk keletebbre tudatosabb vásárlót feltételeznek. Amit sikerült kideríteni: egy nagy szeletben (50 gr) 192 kcal van, ami nem kevés, ám ha a méretéhez képest tekintjük, egészen elfogadható érték jön ki. Hozzáadott cukrot és mézet tartalmaz.
Általunk fellelt ára: 139 HUF
Összességében: 5/4

Cerbona – Meggyes

0004601_5.jpg ()

Az abszolút kedvenc. Nem túl édes, inkább enyhén savanykás, ropogós finomság! A megújult müzliszeletet akácmézzel ízesítették, így 22 %-kal csökkent a cukortartalmát a korábbihoz képest. Ami pedig a mezőny fölé emeli, hogy bőségesen tartalmaz valódi, szárított meggydarabokat. Hmmmm, isteni! Megújult a csomagolása is, kalóriaértéke pedig az összes közül a legalacsonyabb: alig 75 kcal! Bátran ajánljuk!
Fellelt ár: 64 HUF
Összességében: 5/5

Cornexy – Áfonyás joghurtos müzliszelet
Kellemes, enyhén szörp ízű, ám kevésbé érezni az igazi gyümölcsízt. Nem túl édes, olyan meghatározhatatlan ízű…leginkább semmilyen. A csomagolása legalább ízléses. Hozzáadott cukorral készült. A kalóriaértéke alapján (is) a középmezőnybe tartozik: egy szeletben 87 kcal van. Hát, semmi különös, de legalább nem rossz, olyan nagyon nem lehet vele melléfogni.
Fellelt ár: 59 HUF
Összességében:
5/3,5


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X