A céklát már a régi rómaiak is nagyon kedvelték: lázcsillapítóként és szerelmi vágyfokozóként is használták. Egy régi babona szerint, ha egy férfi és egy nő ugyanabból a céklából esznek, nyomban szerelembe esnek egymással. Miért értékes még ez a zöldség? hála a benne lévő betain nevű antioxidánsnak, a cékla hatástalanítja a szervezetben lévő mérgező anyagokat, nyugtatja […]
A céklát már a régi rómaiak is nagyon kedvelték: lázcsillapítóként és szerelmi vágyfokozóként is használták. Egy régi babona szerint, ha egy férfi és egy nő ugyanabból a céklából esznek, nyomban szerelembe esnek egymással.
Miért értékes még ez a zöldség?
- hála a benne lévő betain nevű antioxidánsnak, a cékla hatástalanítja a szervezetben lévő mérgező anyagokat, nyugtatja az elmét és elűzi a depressziót
- kiváló kálium-és magnéziumforrás
- csökkenti a koleszterint, és kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- a benne lévő tritofán (ez az anyag található a csokoládéban is) serkenti a jó közérzetet – ráadásul cukor és zsír nélkül teszi mindezt
Tudtad-e?
Ha még csak most készülsz a várandósságra, vagy már babát vársz, a céklát ne hagyd ki az étrendedből: magas folsav tartalmának köszönhetően segít megelőzni olyan születési rendellenességeket, mint például a nyitott gerinc.