Főoldal > DIÉTA > Diéta amerikai, francia és magyar módra

Diéta amerikai, francia és magyar módra

amerikaidiétafrancia
0

Írta:

Az amerikai nők titka: csak semmi lazsálás!– Ami bevált nekik: A fiatalság és a feszes alak megtartásához sok munka kell, ezért a sportolást az élet részévé kell tenni. A legjobb a mindennapos testmozgás, mert rendszeres testedzés mellett többet lehet enni lelkiismeret-furdalás nélkül. – Hitvallásuk: A fiatalság túl nagy kincs ahhoz, hogy a véletlenre bízzuk a […]

Az amerikai nők titka: csak semmi lazsálás!

Ami bevált nekik:
A fiatalság és a feszes alak megtartásához sok munka kell, ezért a sportolást az élet részévé kell tenni. A legjobb a mindennapos testmozgás, mert rendszeres testedzés mellett többet lehet enni lelkiismeret-furdalás nélkül.
Hitvallásuk:
A fiatalság túl nagy kincs ahhoz, hogy a véletlenre bízzuk a megőrzését, így minden lehetőséget – például a tudomány új vívmányait – meg kell ragadni.
Kedvelt mozgásforma: Bár minden évben újabb divatos mozgásformák hódítanak, a nagy favorit évtizedek óta a futás. Teljesen természetes az utcákon és a parkokban kocogók látványa, akik kulaccsal kezükben róják a köröket.
Tiltott dolgok:
Az USA-ban élő nők körében az első számú közellenség a szénhidrát, ezért egyre népszerűbbek az alacsony szénhidráttartalmú diéták, így például az Atkins-féle módszer és az ételeket a szénhidráttartalom alapján osztályozó glikémiás indexre épülő diéta. Ez már nem csak a kenyér és a tészta fogyasztásának radikális csökkentését jelenti, hanem jó üzlet a Low-Carb menüt forgalmazó gyorséttermeknek is, ahol fehérjealapú lisztből készítik a süteményeket és a kenyérféléket.
Bűnös élvezet:
A gyorsétterem, amely az egészséges életmódnak már nem lehet része, de az amerikai kultúrának nagyon is az. Nincs az az egészségmániás, aki időnként ne csábulna el egy hamburgerre.
Ha mégis meghíznak:
A plasztikai sebész és a zsírleszívás gyorsan és hatékonyan segít visszanyerni, illetve megőrizni az amerikai nők vonalait.
Mit gondolnak a diétáról?
Az élet a kilókkal folytatott folyamatos küzdelem, amelyben minden fegyvert be kell vetni. A diétás receptek és módszerek cseréje a legfontosabb és legártalmatlanabb témák közé tartozik, amely két amerikai nőt azonnal baráttá és harcostárssá tehet.

0008402_1.jpg ()

A francia nők titka: az evés élvezetté alakítása

Ami bevált nekik:
Mindenből a legjobbat, de mindenből csak egy keveset. Bár a „franciás adag” a gasztronómiában járatlanok számára a túl kevés szinonimája, a francia nők soha nem éheznek, és nem kedvelik a böjtkúrákat sem. A legendás kis ételekből akár 6-8 félét is elfogyasztanak egy ültő helyükben, az étkezés akár két-három órán át is eltart. Ez a titka annak, hogy soha nem kelnek fel degeszre tömött gyomorral az asztaltól.
Hitvallásuk:
Az igazi élvezet úgyis az első falatban van – miért ennénk sokkal többet belőle?
Kedvelt mozgásforma: Nem kell ahhoz edzőterembe menni, hogy az ember mozoghasson. A túl sok edzés amúgy is éhessé tesz – vallják a francia nők. Ehelyett sokat sétálnak, és szinte soha nem használják a liftet, ezzel váltják ki az edzőtermi izzadást, ami szerintük nem igazán elegáns és nőies.
Tiltott dolgok:
Semmi nem tilos, csak ami rossz minőségű. A csipszek, a gyorsételek és a szénsavas üdítőitalok nem azért kerültek feketelistára, mert túl sok sót és cukrot tartalmaznak, hanem azért, mert nem jó minőségű alapanyagokból készülnek. Ilyesmit egy magára adó francia nő soha nem tömne magába, pláne nem jelentős mennyiségben.
Bűnös élvezet:
A csokoládé! Egy francia nő évente átlagosan öt kiló kiváló minőségű, magas kakaótartalmú csokit eszik, ám mindezt sok-sok alkalomra elosztva, így hát ez nem egyenlő a nassolással.
Ha mégis meghíznak:
Mérleg helyett inkább a cipzár-módszert használják. Ha szűknek érzik a ruhájukat, akkor pár napig elhagyják a desszertet. Mivel folyamatos kontroll alatt tartják a testüket, csak ritkán fordul elő, hogy elszalad velük a ló.
Mit gondolnak a diétáról?
A franciák körében ez egyáltalán nem szalonképes téma. Egy olyan országban, ahol a hölgyek mindig tökéletességre törekednek, és hódítani akarnak, egy nő sosem vallaná be, hogy fogyni szeretne, mert nem tartja elég vonzónak magát. A női barátság, összetartás a férfiak meghódítása mögé szorul. Ki akarna tippeket adni egy potenciális vetélytársnak arra, hogyan lehetne csábítóbb?

A magyar nők titka: a tudatosság

Ami bevált nekünk:
A rendszeresség a tartós fogyás alapja. A végleteket követők hamar visszaszedik a leadott kilókat. Akik egész nap alig esznek, aztán a nap végén a hűtő teljes tartalmával csillapítják farkasétvágyukat, nem kerülnek közelebb a vágyott külsőhöz. A közösség ereje szintén szárnyakat adhat az akaraterőnek. A közös cél és a tapasztalatcsere segítenek a nehezebb, megterhelőbb időszakok átvészelésében.
Hitvallásunk:
A fogyás a fejben kezdődik! Ha nem értünk meg az elhatározásra, hogy változtassunk addigi életvitelünkön, még az egyébként hatékonynak számító módszerekkel is kudarcot vallhatunk.

Ha szeretnél még többet megtudni az amerikai, francia és magyar diétázási szokásokról, lapozd fel a Wellness magazin februári számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X